FIT Boys 1 laat overwinning glippen

28 maart 2015

(foto: de Krant van Midden Drenthe)

De Raven Advies-equipe kreeg deze zaterdagmiddag laagvlieger SCN op bezoek, die de punten nog hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma heeft, ondanks dat er niet meer gedegradeerd kan worden of gespeeld kan worden om het kampioenschap, ook nog iets om voor te spelen. De 3e periode is nog te verdienen. In deze periode staat het 2e kort achter nummer 1 in deze periode, ZZVV.

Pupil van de Week Emy Woltinge trapte af en gaf het goede voorbeeld door te scoren. Daarna kon de wedstrijd starten, waarbij door de schorsing van Joost van het Reve en een blessure bij Peter Jan Oosting Remco Reinders het doel verdedigde. Fit Boys begon goed aan de wedstrijd. In de 15e minuut werd een kopbal van Leon Timmerman uit een corner via het lichaam van een speler van SCN en de paal uit het doel gewerkt. Even later kreeg Jos Gerding een kans uit een corner om de score te openen. Zijn kopbal was te zacht en recht op de keeper waardoor SCN overeind bleef. Het was SCN dat uit het niets de score opende. Slordig balverlies op het middenveld van Fit Boys leidde het doelpunt van SCN in. Een lange bal op spits Rudy Pater was op maat. Pater legde bal terug met hoofd op Danny Dekker en deze laatste schoot schitterend in met zijn rechter chocoladebeen. De bal eindigde onhoudbaar voor Remco Reinders in de rechterbovenhoek. Dit was na 21 minuten. Een paar minuten later kreeg Jos Gerding de uitgelezen kans om Fit Boys langszij te brengen. Zijn schot voor open goal was dramatisch in de ballenvanger. Op slag van rust maakte Matthijs Bonnen gelijk (1 – 1). Uit een scrimmage scoorde de youngster de gelijkmaker op een heerlijk moment.

Direct na de rust maakte SCN de 1 – 2 (Roy Zwiers). Een hoge bal werd niet goed ingeschat door Reinders en Roy Zwiers profiteerde optimaal. Van deze voorsprong kon het niet lang genieten. In de 53e minuut maakte FIT Boys-spits Leon Timmerman de 2 – 2. Zijn van richting veranderde schot ging over de keeper in het doel. FIT Boys drukte door en na een uur spelen was het spits Jos Gerding die op fraaie wijze uit de draai de 3 – 2 maakte. In deze fase waren de ruimtes enorm en leek Fit Boys de tegenstander over de knie te hebben. Het speelde echter te ongeduldig en slordig waardoor SCN bleef hopen op een punt. De over mijn lijk mentaliteit die Fit Boys de afgelopen weken toonde was er deze middag niet. Het had veel onnodige overtredingen nodig. De vrije trappen gingen rechtstreeks richting de goal van Fit Boys in de hoop dat de bal goed zou vallen. In de allerlaatste minuut maakte SCN toch nog de 3 – 3 (Johan Bruinsma) en dat vierde de ploeg van trainer/coach Rudi Woltinge als een overwinning. De druiven waren extra zuur omdat het doelpunt afgekeurd had moeten worden omdat Bruinsma, ook naar eigen zeggen, buitenspel stond. De Raven Advies-equipe baalde vanwege het eigen optreden, want zo deed het geen goede zaken in de 3e periode, en de overwinning had nooit meer weggegeven mogen worden. Concurrenten in deze periode ZZVV (6 – 1 tegen BSVV) en Veenhuizen (1 – 0 tegen Hollandscheveld) wonnen wel.

Volgende week zaterdag 4 april speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Veenhuizen.