FIT Boys 1 legt het af tegen Hollandscheveld 1

13 februari 2016

(foto’s: Harmen Oldersma)

Zaterdagmiddag speelde FIT Boys na de winterstop de 1e competitiewedstrijd in de 3e klasse D. De Raven Advies-equipe speelde thuis op sportpark Noord-West tegen oude bekende Hollandscheveld 1. Beide ploegen hebben het niet makkelijk dit seizoen. Normaal spelen beide ploegen altijd mee om het kampioenschap, maar dit seizoen bivakkeren beide teams onderin de middenmoot. Fit Boys kwam aardig uit de startblokken en combineerde een paar keer door de defensie van Hollandscheveld.

Op het hobbelige en gladde veld kreeg FIT Boys het eerste half uur kleine kansjes. Na dit half uur had Hollandscheveld een licht overwicht waarbij met name de slag op het middenveld werd gewonnen. Na rust was het uitgerekend ex-FIT Boys spits Frank Benjamins die de 0 – 1 liet aantekenen in de 54e minuut. Niet kort genoeg dekken in de FIT Boys-verdediging gaf hem net genoeg ruimte om een gaatje te vinden op aangeven van Carbo. FIT Boys probeerde wel kansen te creëren, maar het was allemaal net niet doortastend genoeg. Toen Hollandscheveld in de 72e minuut ook nog de 0 – 2 liet aantekenen, leek de wedstrijd gelopen. FIT Boys probeerde met 3 spitsen en 2 buitenspelers in een alles of niets offensief toch nog een gelijkspel te forceren. Het wilde niet lukken en zo gingen de punten mee naar Hollandscheveld.

Volgende week speelt FIT Boys 1 thuis om 14:30 uur in Marknesse uit tegen SVM 1.