FIT Boys 1 legt het af tegen koploper ONR 1

10 oktober 2015

Fit Boys kon afgelopen zaterdag met opgeheven hoofd van het veld stappen. ONR won weliswaar met 3-1 maar een gelijkspel had er in gezeten op basis van de werklust in de eerste helft en de onbenutte kansen in de tweede helft.   ONR komt uit de 2e klasse en dat maakte ook het verschil deze wedstrijd. Op ervaring en slimheid legde Fit Boys het uiteindelijk af maar het was strijdbaar en creëerde kansen tegen de koploper.   In de 12e minuut viel uit het niets de openingstreffer. Bij een ingooi aan de linkerkant van het veld, zo’n 20 meter van de achterlijn tastte de verdediging mis en kon de linksbuiten de bal afleveren aan Hein Luinstra die simpel de 1-0 kon aantekenen. het spel golfde op en neer en er waren tot het einde van de 1e helft weinig kansen te noteren. Fit Boys was slordig in de eindfase maar speelde bij vlagen best aardig. De mooiste aanval in de 1e helft verdiende een beter lot. In de 42e minuut kwam Thijs Oosting mee op aan de rechterkant en gaf een afgemeten voorzet op Jos Gerding. Gerding zag zijn kopbal helaas vlak voor het doel langs gaan. In de omschakeling wist ONR de 2-0 aan te tekenen. Wederom was het Luinstra die een perfect uitgevoerde counter koel afmaakte en hierbij was de verdediging van Fit Boys niet attent genoeg bij het killen van de counter Een erg vervelend moment om de 2e te incasseren als je lekker in de wedstrijd zit.

Direct na rust pakte ONR fel de wedstrijd weer op en dit resulteerde in de 3-0 na een prachtige kopbal van Leon Schievels na een evenzo mooie voorzet en dat mag ook best gezegd worden. Hierna misste ONR de kans op 4-0 in de 68e minuut en bracht Peter Jan Oosting redding. ONR geloofde het toen wel maar Fit Boys zette nog een keer aan en het kreeg kansen. In de 73e minuut Kon Rick Koops alleen op de keeper na een prima steekpass van Ruud Seubring. Koops faalde in de afwerking. In de 80e minuut kreeg de ingevallen Dirk Jan Smelt op aangeven van Stefan Kuik de mogelijkheid om te scoren. Hij wachtte te lang en de keper van ONR bracht redding. In de 84e minuut viel dan toch de verdiende treffer voor Fit Boys. Het was Matthijs Bonnen die scoorde na een prima aanval. Ook daarna waren er nog kansen maar die werden niet meer benut. Eindstand 3-1 maar voldoende aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd tegen SJS in Stadskanaal.