FIT Boys 1 legt het af tegen ZZVV 1

22 april 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe reisde deze zaterdag af naar Zuidwolde om tegen ZZVV te spelen. FIT Boys en ZZVV hadden beide de punten nog hard nodig. FIT Boys om zich definitief te nestelen in de middenmoot en ZZVV in de strijd om een periode. Door de afwezigheid van keeper Peter Jan Oosting (naweeën van een lichte hersenschudding en werk) stond JO19-keeper Mark Hessels tussen de palen. Voor hem de vuurdoop in het 1e en Mark heeft met een geweldige inzet gespeeld en naar behoren gepresteerd. Dan de wedstrijd. Van 2 – 2 in de 2e helft had FIT Boys nog geen minuut profijt toen ZZVV al weer een voorsprong nam (3 – 2). FIT Boys kreeg kansen op de gelijkmaker en speelde na een uur één-op-één en alles of niets. Het werd niets en ZZVV liep uit naar een geflatteerde 5 – 2 overwinning.

De eerste helft ging van beide kanten gelijk op en lang bleef de 0 – 0 op het scorebord staan. Het venijn zat hem in de staart van de eerste 45 minuten. In de 35e minuut pakte ZZVV dan toch de voorsprong (1 – 0) via Paul Bos, die deze middag nog vaker van zich zou doen spreken. Op slag van rust wist Rick Koops de 1 – 1 te maken en dit leek de ruststand. Vlak voor rust was het toch weer ZZVV dat een voorsprong nam via Anne Klein (2 – 1) en met die stand gingen beide teams rusten.

De tweede helft was nog maar 4 minuten oud en toen had de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe de schade al weer hersteld had. Topscoorder Leon Timmerman maakte de 2 – 2. FIT Boys was de gelijkmaker nog aan het vieren, toen aan de andere kant de bal al weer achter keeper Mark Hessels lag. Wie anders dan Paul Bos schoot raak (3 – 2). FIT Boys ging fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Grootste kansen waren er voor Jos Gerding (miste net doel) en Rick Koops (alleen op de keeper af), maar de bal wilde er niet in. Op een uur spelen wisselde trainer/coach Alex Padding aanvallend en ging achterin één-op-één spelen. Alle risico’s voor een gelijkspel (of misschien een overwinning) werden genomen. ZZVV hield stand en maakte gebruik van de geboden ruimte achterin bij FIT Boys. Lang hield FIT Boys nog hoop, maar in de 87e minuut viel het doek. ZZVV maakte via Paul Bos (zijn 3e) de 4 – 2 en het leek over en uit. Voor de statistieken maakte Paul Bos ook nog zijn 4e (90e minuut) en zo werd de eindstand 5 – 2.

Door het verlies van Borger blijft FIT Boys 10e. Concurrenten voor de middenmoot (SVN’69 (9e) en Hollandscheveld (8e)) verloren ook. Nummer 12 en 13 (CSVC en Vitesse’63) wonnen wel, CSVC met 6 – 0 van Elim dat nu gedegradeerd lijkt. Zaterdag 29 april staat de kraker in de onderste regionen van de 3e klasse D op het programma. Om 14:30 uur spelen op Sportpark Noord-West FIT Boys en Borger tegen elkaar. Winnen is het enige dat telt.