FIT Boys 1 pakt 3 hele belangrijke punten

25 november 2017

(Foto’s: Erik Pouls (SCD’83) en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding moet tot aan de winterstop nog 4 wedstrijden voetballen en 3 punten is het enige dat telt tijdens deze ontmoetingen. En daarmee wilde de ploeg deze zaterdag beginnen tegen SCD’83 uit Dedemsvaart. Vooraf aan de wedstrijd kreeg aanvoerder Ruud Seubring uit handen van voorzitter Johan Boer een bos bloemen voor zijn 250e wedstrijd in het 1e. Gefeliciteerd Ruud! Binnen 4 minuten na aanvang stond het al 1 – 1. in de 2e minuut scoorde Jos Gerding en na 4 minuten was het al weer 1 – 1. Toen andermaal Jos Gerding (scoorde) en SCD’83 een rode kaart kreeg na een kopstoot (de beweging tot) leek FIT Boys een gewonnen wedstrijd te spelen. De 2e helft begon SCD’83 furieus en had kansen op de 2 – 2. Toen Stefan Eefting de 3 – 1 maakte (70e minuut) was het verzet gebroken en had FIT Boys eenvoudig kunnen uitlopen naar 6 – 1, maar miste 100%-kansen. De o zo belangrijke 3 punten bleven in Beilen en FIT Boys hoopt zijn opmars naar boven nu ingezet te hebben.

Alex Padding had in zijn tactische praatje duidelijk gemaakt dat FIT Boys als team moest strijden voor de 3 punten en vanaf minuut één was FIT Boys qua strijd en inzet de bovenliggende partij. In de 2e minuut zette FIT Boys een prima aanval op over rechts. Stefan Eefting werd perfect in de diepte aangespeeld en leverde een voorzet op maat af. Jos Gerding stond volledig vrij en kopte knap raak hoog in de touwen (1 – 0). Ondanks het overwicht bleek SCD’83 een goed voetballende ploeg. De linksbuiten kreeg iets te veel ruimte, sneed naar binnen en draaide de bal met een prachtige curve in de verre hoek (4e minuut, 1 – 1). FIT Boys liet zich niet uit het veld slaan en bleef kansen creëren, maar had het vizier niet op scherp staan. Ook SCD’83 bleef gevaarlijk, maar de FIT Boys-verdediging stond goed en Peter Jan Oosting keepte een solide, sterke partij. Toch was het FIT Boys dat weer een voorsprong pakte in de 34e minuut. Het was weer Jos Gerding die scoorde (2 – 1). De rust werd niet gehaald met 22 spelers. Na een toegekende vrije trap voor SCD’83 was er een opstootje tussen 2 spelers, waar de SCD-speler een kopstoot (de beweging) wilde geven. Dat zag scheidsrechter W. Scholtens en hij kon niets anders dan de rode kaart geven aan Martijn Harmhuis. 11 tegen 10 en rust.

Na de rust begon SCD’83 furieus. In de rust werd bij FIT Boys al aangegeven dat SCD’83 achterin wel eens 1-op-1 kon gaan spelen en dat gebeurde. SCD’83 drukte FIT Boys ver terug op eigen helft met opportunistisch spel en FIT Boys vergat in de eerste fase van de 2e helft te voetballen. Langzaamaan vloeiden de krachten weg bij SCD’83 en FIT Boys begon weer te voetballen en kreeg ook heel veel ruimte voorin. Het duurde nog tot de 70e minuut toen Stefan Eefting eindelijk de bevrijdende en beslissende 3 – 1 maakte. Er knakte iets bij SCD’83 en met nog een extra spits en nog maar 2 verdedigers tegen 3 aanvallers probeerde SCD’83 met de moed der wanhoop nog iets te forceren, maar hield achterin open huis. Voorin misten de SCD-aanvallers de mooiste kansen of stuiten op keeper Peter Jan Oosting. Aan de andere kant hadden Ruud Seubring, Stefan Eefting en invaller Gerald Haandrikman 100%-kansen om te scoren, maar de bal wilde er niet in. Met een beetje meer scherpte en precisie had FIT Boys makkelijk 6 doelpunten kunnen maken. Nu bleef het na 93 minuten 3 – 1, maar ook dat betekent gewoon 3 punten. Drie hele belangrijke punten en het team hoopt nu de opmars naar boven ingezet te hebben.

Volgende week speelt FIT Boys 1 om 15:15 uur uit tegen Hardenberg’85.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Thijs Oosting, Jeroen Boelen, Wilko Stevens, Jesse Turkstra (Renaldo Boom), Dirk van Faassen (Julian Boom), Jos Gerding, Elwin Dam, Stefan Eefting, Ruud Seubring, Matthijs Bonnen (Gerald Haandrikman).