FIT Boys 1 pakt overwinning op Veenhuizen 1

19 maart 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe ging deze zaterdagmiddag op bezoek Achter de Molen bij Veenhuizen 1 voor een belangrijke wedstrijd. Beide teams bevonden zich voorafgaand aan deze wedstrijd in de middenmoot. Alle ploegen vanaf plek 4 tot en met plek 11 staan erg dicht bij elkaar. Veenhuizen stond 1 punt achter op Fit Boys en moest beslist winnen omdat de vorige twee wedstrijden tegen direct concurrenten Borger en SVN’69 werden verloren. Fit Boys boekte een week eerder een schamel punt tegen rode lantaarndrager SJS en wist dat het deze middag veel beter moest starten dan afgelopen week toen er na 6 minuten al een 0 – 2 achterstand op het scorebord stond.

Dit pakten de spelers van FIT Boys prima op en de eerste 25 minuten speelde Fit Boys geconcentreerd en kreeg het kansen. In de 16e minuut kreeg Leon Timmerman op aangeven van Rik Oosterhuis de kans om de score te openen. Hij draaide mooi weg maar de keeper stond op de juiste plaats. In de 18e minuut een prachtige vrije bal van Tim Seubring. Hij bediende Ruud Seubring, die uit de rug van zijn tegenstander was weggelopen, op maat en Seubring scoorde beheerst. In de 21e minuut kreeg Rick Koops de kans om de score te verdubbelen. Zijn schot vanaf 2 meter voor de goal was afgemeten echter precies op het been van de keeper van Veenhuizen die redding bracht. Veenhuizen kroop hierna uit zijn schulp en werd sterker. Met name het middenveld speelde in deze fase sterk. Veenhuizen kreeg enkele kansen maar de grootste was uit een schot van Elzinga in de 39e minuut. Zijn goed geplaatste schot verdween rakelings langs de kruising.

De geblesseerde Elwin Dam moest de strijd staken in de rust door een blessure. Hij werd vervangen door Gerald Haandrikman. Direct na rust was het wederom Koops die de wedstrijd in het slot moest gooien. Op snelheid en souplesse liep hij de verdediging van Veenhuizen eruit. Zijn schot met zijn chocoladebeen verdween jammerlijk naast de goal. Het spel golfde op en neer. In de 50e minuut was het weer Elzinga die uit een voorzet de kans kreeg om te scoren. Zijn schot werd uitstekend gepareerd door doelman Peter jan Oosting. In de 54e minuut stuurde Gerald Haandrikman Rick Koops na een mooie steekpass de diepte in. Ook deze kans werd niet benut. Veenhuizen bleef er in geloven en kreeg kansen. Spits Rozema had het vizier evenals Elzinga deze middag niet op scherp. Peter Jan Oosting was in zeer goede doen en pareerde meerdere kansen op grootse wijze. Stefan Eefting maakt na 70 minuten zijn debuut in het eerste elftal van Fit Boys. Het is een genot om deze 17-jarige speler (nog B-junior) aan het werk te zien. Snel behendig en een goede individuele actie. Hij verving Martijn Bakker die een ongelukkige wedstrijd speelde. In de 80e minuut leek Veenhuizen loon naar werken te krijgen maar weer was Oosting Elzinga de baas. Hierna volgende kansen voor Matthijs Bonnen en Leon Timmerman. Het schot uit de draai na een voorzet van Koops van Bonnen was niet krachtig genoeg. Ook Leon Timmerman schoot van 2 meter hoog over in de 88e minuut.

Beide teams kregen kansen genoeg om te scoren. Op basis van het aantal kansen was deze minimale overwinning wel verdiend en hiermee deed Fit Boys zeer goede zaken. Het staat nu op de 6e plaats. Paaszaterdag komt SVN’69 op bezoek en paasmaandag ONR. Met de drie punten van vandaag en het feit dat een aantal geblesseerde spelers aangesloten zijn na lange blessures kan de selectie met vol vertrouwen de paasdagen tegenmoet zien.