FIT Boys 1 pakte 2e periode!

27 februari 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Wat een topprestatie van de Raven Advies-equipe! Nadat vorige week uit bij top 5-ploeg SV Marknesse al met 2 – 3 knap werd gewonnen, ging deze zaterdag de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma tegen nummer 3 Elim met de drie punten aan de haal. Bij rust stond de ploeg 1 – 2 voor. In de 2e minuut scoorde Leon Timmerman al de 0 – 1. Hij kon het laatste zetje geven uit de 2e corner van FIT Boys. 15 minuten later was het al 0 – 2 door Gerald Haandrikman na defensief geblunder van de thuisploeg. Op het middenveld werd de bal simpel verloren en ook doelman Gert Benjamins was niet attent. De keeper liet een houdbaar schot los. Na 23 minuten mocht Elim iets terugdoen toen Youri Benjamins de 1 – 2 maakte. Na de rust was het Martijn Bakker die de 1 – 3 maakte en leek FIT Boys op rozen te zitten. Wederom ging doelman Gert Benjamins in de fout. Drie minuten later bracht Herman Klomp de spanning weer terug door de tweede treffer van Elim te scoren (2 – 3). De Elemieten zetten alles op alles, maar de ploeg van trainer Jan-Otto Benjamins wist niet meer te scoren. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd deelde Leon Timmerman met z’n tweede treffer van de middag de genadeklap uit.

Al snel kwam het bericht uit Veenhuizen dat naaste concurrent voor de 2e periode Veenhuizen met 1 – 2 verloren had van Borger. En zo kon er feest gevierd worden want de 2e periode is nu definitief in handen van FIT Boys. Na een stroef begin van deze competitie en zeer knappe prestatie. In de competitie is het gat met nummer 4 Borger nog maar 3 punten en heeft de ploeg definitief afstand gedaan van de onderste regionen (10 punten voorsprong op de nummer 12 Hoogeveen). Blik omhoog dus en in de laatste 10 wedstrijden een zo hoog mogelijke klassering bereiken en dan nog het toetje spelen, de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.
Zaterdag 5 maart kan FIT Boys thuis weer voor reuzendoder spelen tegen nummer 2 ONR 1 om 14:30 uur op Sportpark Noord-West.