FIT Boys 1 spaart zich voor P/D wedstrijden

14 mei 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe speelde de laatste competitiewedstrijd tegen CSVC. Hoewel de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma nog 4e kon worden, leek de wedstrijd vooral in het teken te staan van heel blijven en sparen voor de nacompetitie. Zo ontstond er een gezapig potje van de kant van FIT Boys en CSVC wilde nog wel in de race om de 3e periode. FIT Boys speelde niet zijn beste wedstrijd en was vaak in de duels niet scherp genoeg. Omdat CSVC ook niet vol op de winst speelde kabbelde de 1e helft rustig voort, tot de 43e minuut. Bij een scrimmage in de zestien van FIT Boys werd de bal niet opgeruimd. op de rand zestien schoot Marco Cremer hard en zuiver raak (0 – 1).

Na de rust ging FIT Boys wel op zoek naar de gelijkmaker en loerde CVSC op de ruimte achter de FIT Boys-verdediging, maar was het spel van beide zijden slordig. Er waren veel foutieve passes en dus veel balverlies en zo ontstond er een rommelige wedstrijd met weinig hoogtepunten. Toen FIT Boys aanzette voor de 1 – 1 en achterin 1-op-1 ging spelen, Tim Seubring werd ook naar voren gestuurd, sloeg CVSC voor de 2e maal toe. Een lange bal op de rappe CVSC-spits betekende de inleiding tot de 0 – 2. Arjan Keijzer probeerde hem nog te achterhalen maar toen lag de bal al achter FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting (0 – 2). Dat bleek ook de uitstand en zo ging CSVC met 3 punten in de bus naar Coevorden. FIT Boys maakte zich er niet echt druk om, volgende week moet de ploeg er staan in de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

En de eerste tegenstander is ook bekend. FIT Boys zal eerst in een tweeluik 3e periodekampioen uit de 3e klasse C Aduard 2000 moeten verslaan. Mocht dat lukken dan zal er in een poule van 3 gespeeld worden tegen de nummer 11 van de 2e klasse J ZFC Zuidlaren (het team dat na dit seizoen niet meer bestaat) en de winnaar van sc Loppersum (PK2 3C) – Elim (PK 3 3D). Eerst spelen FIT Boys en de winnaar van sc Loppersum – Elim tegen elkaar. Dan speelt eerst de verliezer van deze wedstrijd tegen ZFC Zuidlaren en vervolgens de winnaar tegen ZFC Zuidlaren. De winnaar van de poule speelt volgend seizoen 2e klasse. Nog een lange weg te gaan dus.

21 mei om 14:30 uur staat de wedstrijd tegen Aduard 2000 op het programma.