FIT Boys 1 speelt voor achtste keer gelijk

1 april 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

Op een zwaar hoofdveld van Sportpark Noord-West speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe een belangrijke wedstrijd tegen laagvlieger CSVC. Voor beide teams gold dat winnen bittere noodzaak was. De eerste helft werd door de regen het veld nog zwaarder en was er sprake van kick-and-rush voetbal van beide zijden. FIT Boys had jarige Tim Seubring (30) in het team, maar verder had trainer/coach Alex Padding veel afwezigen en geblesseerden. Drie spelers uit FIT Boys JO19 vulden de bank en 2e elftalspeler Mark “Hans” Seubring startte in de basis. CSVC vecht tegen degradatie en FIT Boys wil uit de degradatiezorgen blijven. FIT Boys had een prima start toen na amper 15 minuten Jos Gerding de 1 – 0 maakte. Nog geen minuut later scoorde CSVC al weer de gelijkmaker (1 – 1). Beide ploegen kregen enkele kansen op een doelpunt, maar de rust werd gehaald met 1 – 1.

De tweede helft brak af en toe de zon door, maar niet op het veld. Beide teams grossierden in foute passes en veel balverlies. Pas in de laatste fase van de 2e helft creëerden beide teams nog enkele goede kansen. CSVC was er dichtbij, maar de spits kan een goede voorzet van rechts net niet binnen glijden. De grootste kansen waren voor FIT Boys. Jos Gerding kon alleen af op de CSVC-goalie, maar had volgens eigen zeggen te veel tijd om na te denken en schoot tegen de keeper aan. Mark Seubring had ook nog een goede kans, maar miste helaas. Vlak voor tijd mocht JO19-speler Jonathan Schans nog zijn debuut maken onder toeziend oog van zijn vader en moeder. Die waren net terug in Beilen vanuit Assen, waar ze hun andere zoon Daniël in ACV 1 zagen spelen (1 – 2 verlies). De stand veranderde niet meer en zo speelde FIT Boys dit seizoen voor de achtste keer gelijk. Onderin verloren Vitesse en Elim en speelde Borger gelijk. Nog 6 finales te gaan.

Na afloop in de FIT Boys-bestuurskamer nam CSVC-trainer Eric Prins het woord. Ook hij had in het programmablaadje van deze wedstrijd gelezen Dat FIT Boys-leider Martin Datema vanwege zijn werk afscheid nam van het 1e elftal en dus zijn laatste wedstrijd op de bank zat bij FIT Boys 1. Prins roemde Martin en gaf aan dat dit voor FIT Boys een grote aderlating was. Na zijn hartstochtelijke relaas wees Martin Datema zelf hem op de datum, waarna Prins rood kleurde en de aanwezigen hun lachen niet konden onderdrukken. En zo eindigde deze matige voetbalmiddag op 1 april toch nog met een lach….

Zaterdag 8 april gaat FIT Boys op bezoek in Hardenberg om te spelen tegen Hardenberg’85 om 15:15 uur.