Fit Boys toont karakter tegen Hollandscheveld

26 september 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

Waar vorige week thuis nog werd verloren van de kerels van SC Elim moest de Raven equipe aantreden in en tegen Hollandscheveld. Een wedstrijd die garant staat voor veel doelpunten en spektakel uitgaande van de statistieken van afgelopen jaren. De eerste 15 minuten was het van beide kanten rommelig waarbij Hollandscheveld via lange ballen de voorwaartsen probeerde te bereiken en Fit Boys in de achteruit moest om de aanvallers te stoppen. In de 19e minuut kwam Hollanscheveld via Robert Tichelaar op voorsprong. Rik Oosterhuis verkeek zich op een diepe bal en zijn tegenstander gaf een voorzet vanaf de rechterkant. Toen Thijs Oosting de bal niet raakte was het Tichelaar die de verdediger simpel omspeelde en raak schoot. Voor Oosting was de gifbeker nog niet leeg want zijn verkeerde terugspeelbal leidde, uit het niets, in de 30e minuut de 2-0 in. Ditmaal was het Robin Bijl die op aangeven van Tichelaar mocht scoren. Beide gingen alleen af op Keeper Peter-Jan Oosting. Na de 2-0 kreeg Fit Boys meer grip op het spel van Hollandscheveld zonder zelf gevaarlijk te worden.

In de rust werd de uitgeslapen Jos Gerding ingebracht voor Dirk Jan Smelt. De ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en zette de wedstrijd direct naar de hand. De grootste kans direct na rust was wel voor Hollandscheveld in de 63e minuut maar keeper Oosting redde fraai. Ruud Seubring had hierna een knappe individuele actie via de linkerkant maar waar Gerding geheel vrij stond schoot Seubring hard op de vuisten van de keeper. ook Rick Koops had een paar mooie actie in deze fase maar hij was niet zelfzuchtig genoeg. In de 75e minuut scoorde Gerald Haandrikman, die een prima wedstrijd speelde, de aansluitingstreffer. Een voorzet van Matthijs Bonnen werd door Gerding in 1 keer verlengd en ging via de binnenkant van de paal naar de andere doelpaal. Daar pikte Gerding de bal weer op via een sliding en speelde de bal naar de geheel vrijstaande Haandrikman die simpel binnentikte. De grensrechter vond het buitenspel maar scheidsrechter Bakker wuifde dit terecht weg. Fit Boys gooide er nog een schepje bovenop en Hollandscheveld deed dat ook door het maken van soms grove overtredingen die slechts twee gele kaarten opleverden waar driemaal rood op zijn plaats was geweest Gelukkig bleven de spelers van Fit Boys heel en kwam de op basis van de tweede helft verdiende gelijkmaker op het scorebord. Een vrije trap van Wieger Oldersma werd met de kruin verlengd door Matthijs Bonnen en verdween ineens in het doel van Hollandscheveld. Fit Boys pakte daarmee op karakter een punt en dat was de afgelopen jaren niet gebeurd.

De jonge ploeg speelt volgende week thuis op Sportpark Noord-West tegen SVM, aanvang 14:30 uur.