FIT Boys 1 vergeet 3 punten mee te nemen

4 april 2015

De Raven Advies-equipe ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij Veenhuizen, dat het as promovendus verrassend goed doet in de 3e klasse. Deze wedstrijd telde overigens nog mee voor de 2e periode. Het zou de wedstrijd van de gemiste kansen worden. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma was vooral de eerste helft de betere ploeg. Jos Gerding wist in riante positie slechts de deklat te raken. Wieger Oldersma kon alleen richting Veenhuizen-doel, mar stuitte op de Veenhuizen-keeper. Ook Ruud Seubring wist een 100%-kans niet te verzilveren. Zo werd de rust met de brilstand gehaald en daar was Veenhuizen het meest gelukkig mee.

Direct na de rust werd de ban dan toch gebroken. Ruud Seubring kwam in de zestien van Veenhuizen in balbezit. Vanaf rechts schoot hij prachtig hard raak hoog in de korte hoek (0 – 1). Een tot dan toe meer dan terechte voorsprong. De Raven Advies-equipe bleef goed door voetballen en er kwamen nog meer mogelijkheden om de score uit te bouwen. De ploeg verzuimde Veenhuizen over de knie te leggen. In de laatste 20 minuten zakte het spelpeil van FIT Boys naar een bedenkelijk niveau en kroop Veenhuizen uit zijn schulp en kon het zowaar een paar keer voor FIT Boys keeper Peter Jan Oosting verschijnen. FIT Boys deed er alles aan om de 0 – 1 over de streep te spelen, maar kreeg toch nog de deksel op de neus. In de 80e minuut maakte Veenhuizen toch de 1 – 1 (Jim van der Leest) en dat werd de eindstand. Na afloop teleurstelling in het FIT Boys-kamp. Als je zeker 10 kansen en mogelijkheden niet weet om te zetten in meer dan 1 doelpunt, is de al oude voetbal wet dat het doelpunt dan aan de andere kant valt. Helaas werd deze wet waarheid en reisde de Raven Advies-equipe met slechts 1 punt af naar Beilen.

Paasmaandag (6 april) komt FIT Boys om 17:00 uur op Sportpark Noord-West al weer in de baan tegen De Weide 1.