FIT Boys 1 gaat in Hollandscheveld voor de Bijl

10 december 2016

(Foto’s: Andre Weima (Krantvanmiddendrenthe))

Zaterdag 10 december ging de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe op bezoek bij Hollandscheveld. De wedstrijden tussen deze beide ploegen staan bijna altijd garant voor veel spektakel en veel doelpunten. Veel doelpunten vielen er deze middag, maar die werden niet evenredig verdeeld. De eerste helft leek het lang op een 0 – 0 ruststand uit te draaien. Maar Hollandscheveld scoorde in de 40e en 42e minuut tweemaal (twee keer Robin Bijl) en ging zo met een 2 – 0 stand rusten. Na de rust werd het zelfs 4 – 0 (één maal Robin Bijl) toen FIT Boys iets mocht terugdoen en de 4 – 1 en 4 – 2 maakte. Verder kwam FIT Boys niet, want Robin Bijl scoorde zijn 4e en de 5 – 2.

FIT Boys was de eerste helft de bovenliggende partij. In de 1e minuut had Joshua Leasa al een dot van een kans, hij kreeg de bal plotsklaps voor de voeten na knullig uitverdedigen van Hollandsche veld en had de bal voor het inschieten, maar lobte de bal over de keeper die vervolgens net naast ging. Even later kopte Tim Seubring de bal prima in, maar keeper Vos kon redde met een fantastische reflex. Hollandscheveld speelde flets en in een laag tempo en FIT Boys ging daar te veel in mee. Vijf minuten voor rust beging Wilko Stevens een overtreding binnen de beruchte lijnen en scheidsrechter vd Bij zag daar een strafschop in welke door Robin Bijl werd benut. Dezelfde Bijl scoorde twee minuten later de 2 – 0 na een prima aanval over rechts schoot hij de bal via binnenkant paal binnen. Dit was ook, tegen de verhoudingen in, de ruststand.

De tweede helft begon FIT Boys met de beste bedoeling maar na defensief geblunder, waar zelfs de anders zo betrouwbare keeper Peterjan Oosting in meedeed, viel niet de beoogde 2 – 1 maar scoorde Tom Koopman de 3 – 0. De mannen van trainer Padding waren de kluts kwijt en werden volledig overlopen. Halverwege de tweede helft was het wederom Robin Bijl die met een prachtige curve de 4 – 0 aantekende. Hollandscheveld geloofde het wel en wilde de wedstrijd freewheelend uit voetballen waardoor FIT Boys weer wat grip op de wedstrijd kreeg. Er werd aanvallend gewisseld, Stefan Eefting kwam in veld voor de moe gestreden Leon Timmerman en de jongeling bracht in de 80e minuut de 4 – 1 op het scorebord. 5 minuten voor tijd was het Jos Gerding, hij verving in de rust Joshua Leasa, die de 4 – 2 aantekende. Hollandscheveld werd onrustig en de 4 – 3 hing in de lucht, echter Robin Bijl, wie anders, maakte kort voor tijd aan alle illusies een einde door de 5 – 2 tegen de touwen te werken.

Op 28 januari 2017 begint FIT Boys de tweede helft van de competitie thuis tegen sc Rouveen om 14:30 uur op Sportpark Noord-West. In voorbereiding op het Protos Weering Zaaltoernooi speelt de ploeg woensdagavond om 20:00 uur een Pré-Protostoernooi in de nieuwe sporthal in Hoogeveen met De Weide, HZVV en ZZVV. Op 14 januari 2017 oefent de ploeg in Hoogeveen tegen De Weide en een week later (21 januari) in Zwolle tegen HTC.