FIT Boys 1 verliest laatste competitiewedstrijd

13 mei 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer Alex Padding speelde zijn laatste competitie- en thuiswedstrijd van deze competitie tegen Hollandscheveld. Het was een wedstrijd om des kijzers baard. Er viel  voor beide ploegen niets meer te winnen of te verliezen. Wel stond aan Hollandscheveld zijde de wedstrijd in het teken van afscheid nemen. Ralph de Jonge, Jeroen Katerberg en Stefan Benjamins speelden hun laatste minuten in het 1e. Bij rust had FIT Boys eenvoudig op een 2 – 0 voorsprong kunnen staan als een aantal kansen er waren ingegaan. De diepgaande spitsen stichten regelmatig gevaar. Eén op één voor de Hollandscheveld-keeper ging een lob net naast het doel en bij het kappen en draaien op de rand van het vijf meter gebied had Rick Koops net te veel tijd nodig en kon hij niet afvuren. Bij een vlotte aanval over rechts kwam de bal bij de op links mee opgekomen Dirk Jan Smelt, zijn inzet ging via de vingertoppen van de Hollandscheveld-keeper snoeihard op de binnenkantpaal. De rebound kon ook niet tot doelpunt verwerkt worden. Toch ging de al oude voetbalwet op: “Als je zelf niet scoort, valt de goal aan de andere kan”.” In de 28e minuut scoorde, wie anders dan, Robin Bijl de 0 – 1. Zijn 28e van dit seizoen. Dat was ook de ruststand.

De 2e helft was niet hoogstaand en trainer Alex Padding gunde de 3 JO19-spelers (A-junioren) ook nog speeltijd. Stefan Eefting zat al regelmatig bij de selectie en kwam er voorin bij en ook Anne Jan Hepping en Bart van der West kregen speeltijd. Aan de andere kant paste Hollandscheveld-trainer Geert Prins een driedubbele ‘publieks’wissel toe. Zo kregen Ralph de Jonge, Jeroen Katerberg en Stefan Benjamins een waardig afscheid inclusief applaus en een bos bloemen. Het team van Hollandscheveld deed ook nog een duit in het zakje door in de 90e minuut de 2 – 0 op het bord te zetten. Dat was de eindstand en zo zit de competitie in de 3e klasse D er voor beide teams op. DESZ is kampioen geworden in deze klasse en gaat het in de 2e klasse proberen. Succes! Nieuwleusen, SCD’83 en Hardenberg’85 spelen nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Allen ook succes! Elim en Vitesse’63 degraderen naar de 4e klasse en Borger en CSVC spelen nacompetitie om een plekje in de 4e klasse. Beide succes!

Na afloop stroomde de kantine en het terras van de FIT Boys-kantine bomvol. Station De Drentse Boefjes verzorgde de muziek en zo bleef het lang gezellig (zie elders op deze website). Koffieschenkers Fedde Boerhof en Gert Pronk verzorgden in de rust de koffie. Keukenprinsessen Marjan de Vegt en Hiske Anja Molema zorgden voor het eten en barmannen/-vrouw Yolanda Zantinge, Peter Doornbos en Maurits Beuling zorgden dat de glazen niet leeg kwamen. Bedankt allemaal! Wat rest is 3 juni de FIT Boys Familiedag vanaf 12:00 uur.

Pupil van de week – Leon Tamming
In de laatste competitiewedstrijd van het eerste elftal mocht ik pupil van de week zijn. Ik keek hier al weken naar uit, net als het kampioenschap van Feyenoord. We moesten voetballen tegen Hollandscheveld, altijd lastig. De thuiswedstrijd van mijn eigen team de F1 (JO9-1) was een paar dagen geleden verplaatst naar 12.45 uur dus dat kwam wat minder goed uit. Nadat we onze tegenstander Leo Loon met 5-0 hadden verslagen moest ik snel een penalty nemen en dan rap door naar het eerste elftal.

De warming up deed ik samen met mijn trainers Stefan en Bart. Van Ria kreeg ik een mooi pupil van de week shirt aan en dan samen met de scheidsrechter, grensrechters en de elftallen het veld oplopen. Ik nam de aftrap en slalomde door de verdediging van Hollandscheveld en scoorde op de keeper. Dat bleek achteraf de enige Fit Boys goal van deze middag. Het was lekker weer en ik ging voor de dug out zitten naast de wisselspelers. Er was genoeg te snoepen en te drinken, dat was erg lekker. De wedstrijd werd helaas niet gewonnen maar na de wedstrijd smaakte de patat goed en kreeg ik een mooie bal met de namen van de Fit Boys helden erop. Hiermee konden we nog wat voetbaltruckjes doen in de kantine met de voetballers van het eerste. Daarna barstte het feest los met de Drentse Boefjes. Dat was erg gezellig en de spelers hadden gelukkig nog wat energie over om te feesten.

Ik had een hele leuke middag en zei tegen mijn vader dat dit misschien wel net zo leuk was als het mogelijke kampioenschap van Feyenoord. Nu Feyenoord kampioen is geworden vind ik dat ook top en kan mijn weekend niet beter.
Fit Boys, Ria en iedereen van het eerste elftal heel erg bedankt en volgend seizoen veel succes.