FIT Boys 1 verliest nipt van CSVC 1

29 oktober 2016

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding ging op bezoek in Coevorden om tegen CSVC 1 te spelen. CSVC 1 bezette de laatste plaats, maar resultaten uit het verleden lieten zien dat FIT Boys het altijd lastig heeft tegen CSVC. Bij FIT Boys 1 ontbreekt het ook dit seizoen weer aan scorend vermogen, een echte spits die garant staat voor 20-25 doelpunten per seizoen. Ook dat brak de ploeg deze zaterdagmiddag op en toen CSVC met een werkelijk prachtig doelpunt in de 58e minuut de score opende, was FIT Boys niet meer bij machte op het tij te keren. Andermaal een verliespartij voor FIT Boys in de competitie.

FIT Boys kreeg de 1e helft amper kansen en beperkte zich tot snelle uitvallen. CSVC had het betere van het spel en werd ook gevaarlijk maar scoorde niet. Naarmate de 1e helft vorderde nam het overwicht van CSVC af en kwam FIT Boys ook een paar keer gevaarlijk voor het CSVC doel, maar sluitpost Rogier Assen redde steeds bekwaam. Vlak voor de rust zakte het spelpeil van beide teams naar een bedenkelijk niveau en was het publiek en de spelers blij dat ze aan de koffie/thee konden.

In de openingsfase van de tweede helft werd het aan CSVC-kant er niet beter op. Fit Boys werd dreigender maar was ook niet bepaald efficiĆ«nt in de afwerking. Na ruim tien minuten kwam de ommekeer in de wedstrijd. CSVC spits Kenan Dzananovic zag dat Fit Boys doelman Peter Jan Oosting iets te ver voor zijn doel stond en verraste hem vervolgens met een mix van een schot en een boogbal van ruim dertig meter. De bal dook net voor de lat naar beneden om vervolgens in de kruising te vliegen. Na de 1 – 0 zette FIT Boys aan om de gelijkmaker te forceren en kreeg twee dotten van kansen. De eerste inzet werd gekeerd door de CSVC-keeper en de tweede kans, een kopbal, eindigde op de deklat. Door het aandringen van FIT Boys kreeg CSVC ruimte om de voorsprong uit te bouwen, maar de CSVC-voorwaartsen hadden het vizier niet op scherp staan. Zo bleef er aan FIT Boys-kant hoop op de gelijkmaker. Toch was het CSVC die de grootste kans op een doelpunt kreeg, echter de kopbal kwam op de paal. De laatste minuten was de pijp leeg aan FIT Boys-zijde en speelde CSVC de overwinning makkelijk over de streep. De jonge, uitstekend leidende scheidsrechter R. Groenewegen uit Groningen floot voor het einde. vreugde aan CSVC-zijde en FIT Boys verliet gedesillusioneerd sportpark De Klinkenvlier in Coevorden.

Volgende week zaterdag speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen nummer 4 SCD’83.