FIT Boys 1 vol passie langs Hoogeveen 1

14 november 2015

(Foto’s: Harmen Oldersma en vv Hoogeveen)

Na vorige week al van Vitesse’63 gewonnen te hebben, leek de Raven Advies-equipe uiterst gemotiveerd om tegen middenmoter Hoogeveen ook een goed resultaat neer te zetten. En dat heeft de Hoogeveense equipe van trainer/coach Rudi Pol geweten. Vanaf minuut één legde FIT Boys een overweldigende passie en strijd aan de dag en was er de absolute wil om elk duel en ook dit duel te winnen. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma zette over het hele veld constant druk vooruit en liet Hoogeveen nimmer in de wedstrijd komen. Het duurde echter nog wel tot de 26e minuut voor het eerste FIT Boys-doelpunt viel. Het was Elwin Dam, die een ijzersterke wedstrijd speelde, die de 1 – 0 liet aantekenen. Niet lang daarna kreeg FIT Boys de uitgelezen kans op de 2 – 0. Rick Koops werd uitstekend diep gestuurd door Wieger Oldersma en kwam oog in oog met Hoogeveen-keeper Santing. In plaats van de bal te plaatsen in de korte hoek, koos Rick de lange hoek en kon Santing redding brengen. De 1 – 0 leek ook de ruststand te worden, totdat Hoogeveen in de blessuretijd van de 1e helft nog een corner kreeg. Iedereen miste, behalve de volledig vrijstaande Dennis Giesselink. Hij kopte de 1 – 1 binnen en dat was de ruststand.

Na de rust bleef FIT Boys de betere ploeg en ging het vol op zoek naar de 2 – 1 en de overwinning. Op het uur spelen was er een prachtige en vloeiende aanval, die begon al dan niet met hands (scheidsrechter Blom nam het niet waar), die uiteindelijk werd afgerond door Dirk Jan Smelt (2 – 1). Dirk Jan was de stand-in van afwezige spits Jos Gerding en deed dit meer dan naar behoren. Hoogeveen zette aan en ging achterin één-op-één spelen. De FIT Boys verdediging piepte en kraakte maar hield stand. Aan de andere kant kregen de FIT Boys-aanvallers de ruimte, maar misten scherpte. Rick Koops had tweemaal voor eigen succes moeten gaan, maar legde af en zo stranden enkele goede aanvallen in schoonheid. In de slotfase hanteerde Hoogeveen soms de botte bijl en dit leverde enkele gele kaarten op en voor Hoogeveen-speler Kevin Kerssies een tweede gele kaart en dus rood. FIT Boys hield stand en haalde zo drie hele belangrijke punten binnen. De ploeg liet ongelofelijk veel strijd en passie zien en dat werd gewaardeerd door het aanwezige publiek met een terecht applaus na 90 minuten. Als de ploeg deze inzet en strijd elke wedstrijd aan de dag kan leggen, dan kan de ploeg zich definitief gaan nestelen in de brede middenmoot van de 3e klasse D.

Scoreverloop: 26e Elwin Dam 1 – 0, 45+2e Dennis Giesselink 1 – 1, 61e Dirk Jan Smelt 2 – 1. Scheidsrechter: Ed Blom. Rode kaart: Kevin Kerssies – 2x geel (Hoogeveen). Gele kaarten: Everts, Stenvert, Heet (allen Hoogeveen). Toeschouwers: 75. Opstelling FIT Boys: Mark Lubberts, Thijs Oosting, Tim Seubring, Julian Boom, Jan Willem Kerssies (70e Rick Oosterhuis), Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Wieger Oldersma (85e Dirk van Faassen), Ruud Seubring (20e Marten Oldersma), Dirk Jan Smelt, Rick Koops. Opstelling Hoogeveen: Santing, Zwiers, Stenvert (Leasa), Bijl, Lip, Giesselink, Everts, Roemahlewang, Benjamins (Kerssies), Guido ten Cate (Heet), De Blecourt.

28 november speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Coevorden tegen nummer 6 CSVC, die maar 3 punten voorsprong heeft in de stand.