FIT Boys 1 weet 2e helft kansen niet te verzilveren

10 februari 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelde zaterdag de o zo belangrijke uitwedstrijd tegen OZC. De 3 punten was het enige dat telde. De eerste helft begon dramatisch, na 7 minuten stond het al 1 – 0 en na 18 minuten al 2 – 0. FIT Boys herpakte zich en speelde nadrukkelijk op de helft van OZC. De 2e helft was FIT Boys van plan de aansluitingstreffer te scoren, maar in plaats daarvan viel de 3 – 0 (50e minuut). FIT Boys ging alles of niets spelen en kreeg ook enkele 100%-kansen (2 keer een bal op de binnenkant paal), scoorde ook de 3 – 1 (73e, Chris Trijbels) maar wist de achterstand niet meer weg te werken. De 3 punten bleven in Ommen en FIT Boys heeft nog 14 wedstrijden om definitief afscheid te nemen van de promotie-/degradatieplekken.

Of het nu de omstandigheden waren, een kunstgrasmat van 10 jaar oud, of dat de mannen van trainer/coach Alex Padding nog niet bij de les waren, maar het eerste half uur van de wedstrijd dicteerde OZC. En de geel-zware formatie kreeg ook legio kansen om bij rust al een comfortabele voorsprong te kunnen hebben. Na 7 minuten werd de FIT Boys-verdediging al uitelkaar gespeeld. Op links klopte de dekking niet, laatste man Wilko Stevens moest uitstappen en bij de tweede paal werd de prima voorzet binnengekopt (1 – 0, Tom Kok). Het 2e tegendoelpunt ontstond op illustratieve wijze. Een verkeerde breedtepass op het middenveld van Ruud Seubring leidde een tegenaanval van OZC in en de spits kon alleen af op keeper Peterjan Oosting (18e 2 – 0, Tom Simons). FIT Boys kreeg maar geen grip op de rappe buitenspelers en leed te veel balverlies op het middenveld omdat teamgenoten zonder bal te statisch speelden. In het laatste kwartier kwam FIT Boys in de wedstrijd en speelde het meer op de helft van de tegenstander, zonder echt 100% kansen te krijgen.

Na de rust zou FIT Boys de lijn van het laatste kwartier van de 1e helft door gaan trekken, maar kwam bedrogen uit. In de 50e minuut ging de snelle linksbuiten er weer vandoor en uit deze aanval werd de bal eenvoudig binnengeschoten (3 – 0, Tom Jansen). Even leek het geloof op een beter resultaat weg bij FIT Boys, maar de ploeg stond op en er ontstond een hartstochtelijk offensief om de stand in het voordeel van FIT Boys te veranderen. OZC begon met opzichtig tijdrekken (bij elke vrije bal tegen werd de bal weggeschopt), maar scheidsrechter Taflan weigerde in te grijpen door geel te geven. Zo ontstond er irritatie in het veld en werden er over een weer pittige overtredingen gemaakt waar dan ook geen (of de verkeerde) kaart voor werd gegeven. De elleboog die een OZC speler gaf op het middenveld had met rood bestraft moeten worden, het werd slechts geel. De scheidsrechter deed de beweging nog eens voor en toonde geel en zelfs de leider van OZC vond dit rood. Er werd ook nog gevoetbald en FIT Boys kreeg enkele 100%-kansen. Uit een prima voorzet van rechts schoot Jos Gerding binnen, maar de bal kwam op de binnenkant paal en stuiterde weer het veld uit. Even later kwam een kopbal op de paal en weer enkele minuten later kwam de bal weer op de paal en caramboleerde tegen het been van de keeper maar ging net niet over de lijn. FIT Boys speelde inmiddels achterin één-op-één en had Jos Gerding als extra spits voorin staan. In de 73e minuut was het dan toch raak, Christiaan Trijbels scoorde de 3 – 1. FIT Boys zette aan en pakte OZC stevig bij de strot. OZC moest zich beperken tot snelle uitvallen, maar die werden veelal bij FIT Boys achterin in de kiem gesmoord. Aan de andere kant kopte Jos Gerding nog net over en schoot Stefan Eefting net voorlangs. Het wilde niet meer lukken en diep in blessuretijd gaf scheidsrechter Taflan de keeper toch nog geel voor tijdrekken en even later floot hij deze wedstrijden de boeken in. Uithuilen en volgende week opnieuw beginnen en dan direct vanaf het begin messcherp zijn is het devies.

Zaterdag 17 februari speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen nummer 7 ZZVV.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Jeroen Boelen (70e Thijs Oosting), Wilko Stevens, Dirk van Faassen, Jesse Turkstra (70e Renaldo Boom), Elwin Dam, Matthijs Bonnen (40e Jos Gerding), Ruud Seubring, Stefan Eefting, Tim Seubring, Christiaan Trijbels.