FIT Boys 1 wint eenvoudig van Borger 1

26 november 2016

(Foto’s: Andries Middelbos (sv Borger))

FIT Boys en Borger bakten er afgelopen zaterdag niet veel van. FIT Boys speelde een matige partij en Borger had de angst om andermaal te verliezen in de benen, iets wat na 6 verliespartijen op te rij te begrijpen valt. Op een dramatisch knollenveld in Borger trok FIT Boys aan het langste eind omdat men het meest effectief was. Het werd 0-3 door doelpunten van Ruud Seubring (2x) en Leon Timmerman. sv Borger moet het nog steeds doen zonder keeper Edwin Haandrikman (gebroken pink) waardoor good old Mark Wolters (44) het Borger doel verdedigde. Borger had reeds 6 wedstrijden op rij verloren, nadat het prima was begonnen aan de competitie. Na vier wedstrijden stond fier op de tweede plek met liefst negen punten. In de daarop volgende wedstrijden werd er geen punt meer gepakt, ze gingen alle verloren. Het was te zien in hun spel en het de angst om weer te verliezen regeerde. Er werd behouden en in een laag tempo gespeeld en het leek een gemakkelijke middag te worden voor FIT Boys dat alle gelegenheid kreeg om het spel te maken. Dit resulteerde reeds in de 10e minuut in een doelpunt. Rick Koops leverde vanaf rechts een prima voorzet af en waar Borger keeper Wolters en aanvoerder Vos elkaar niet goed begrepen, wist Ruud Seubring wel raad met dit misverstand en lepelde de bal het Borger doel in. In plaats van door te drukken ging FIT Boys mee in het trage spel van Borger iets wat het aanzien van de wedstrijd niet bevorderde. Het werd een festival van foute passes en veel balverlies. Toch waren het de mannen FIT Boys trainer Padding die de score verdubbelde. Een droog schot van een meter of 20 schoot onder de hand van de Borger doelman door en de 0-2 werd aangetekend, dit was tevens de ruststand. Luuk Kenter was, namens Borger, tussendoor nog even verantwoordelijk voor het enige wapenfeit(je). Hij schoot uit kansrijke positie op het doel van Peterjan Oosting, echter de bal vloog hoog over en is later op de dag terugbezorgd vanuit het centrum van Borger

Na rust werd er een ander Borger verwacht. Trainer Joling had zijn mannen opgedragen meer druk te zetten en men werd zowaar gevaarlijker. Een snoeiharde vrije trap van ongeveer 25 meter meter van Jeffrey Spelten ging via de vingertoppen van keeper Peterjan Oosting tegen de paal en in de rebound redde Oosting ook bekwaam. En hiermee is het Borger wapenfeit uit deel twee van deze wedstrijd benoemd. 10 minuten voor het eind was het Ruud Seubring die doorbrak over rechts en keeper Wolters uitspeelde en bekwaam de 0-3 inschoof. Wolters verklaarde naar afloop dat hij Seubring zijn gang maar liet gaan, want een overtreding was zeker rood geworden en was het keeperprobleem voor Borger helemaal niet meer niet te overzien. Er achter aanrennen had ook geen zin want: “dan was ik Seubring halverwege juichend tegengekomen terwijl die alweer op de terugweg was naar zijn eigen helft”, aldus de Borger goalie. De wedstrijd was gespeeld en de FIT Boys kat zat ik in de bak. Scheidsrechter Hofman uit Sappemeer vond het na 90 minuten ook wel genoeg en floot de wedstrijd de geschiedenis in. Borger likte wederom de wonden en mag volgende week naar Dedemsvaart tegen SCD ’83 en een week later komt sc Lutten op bezoek. Twee ploegen waarmee de Borger oefenmeester Arne Joling en zijn mannen het ook erg moeilijk mee zullen krijgen. Misschien wordt het een ommekeer, zodat Joling na afloop van een wedstrijd weer ouderwets uitbundig kan zijn en niet het dode vogeltje als afgelopen zaterdagmiddag om half 5.

Komende zaterdag speelt FIT Boys thuis tegen de nummer 2 DESZ uit Zwartsluis. Aftrap om 14.30 uur. Een week later gaat de DS reclame/Auto Beilen/Autoschade Bazuin equipe naar runnerup vv Hollandscheveld. Kortom nog twee loodzware wedstrijden te gaan voor de winterstop.