FIT Boys 1 wint knap uit van SV Marknesse 1

20 februari 2016

(Foto’s: Dailysport – Regina)

De Raven Advies-equipe ging deze zaterdag op tijd op pad om af te reizen naar het verre Marknesse. Na het verlies afgelopen week tegen Hollandscheveld had de ploeg wat recht te zetten. In de oefenwedstrijd midweeks tegen HODO ging het in de tweede helft weer lijken op de ploeg die voor de winterstop 7 wedstrijden ongeslagen was. In Marknesse trof het de nummer 4 SVM. De stand is wat vertekend, want FIT Boys 1 heeft 2 wedstrijden minder gespeeld en had 9 punten achterstand. Daar zou deze zaterdag verandering in komen. De ploeg uit Beilen speelde een ijzersterke wedstrijd en kwam geheel terecht na 15 minuten spelen op voorsprong. Rick Koops ronde beheerst af (0 – 1). Hierna kreeg ook SVM kansen op de prachtige kunstgrasmat. Ondanks het slechte weer maakte SV Marknesse in de 28e minuut gelijk. Boas Mooiweer maakte de 1 – 1. Toch werd dit niet de ruststand in de blessuretijd van de 1e helft maakte spits Dirk-Jan Smelt uit een vrije trap de 1 – 2 en dat was gezien de kansenverhouding en duelkracht wel terecht. Smelt had er wel een been van de tegenstander voor nodig om zijn vrije trap van richting te doen veranderen maar dat mocht de pet niet drukken.

Direct na de rust zat de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma op rozen toen het door een eigen doelpunt 1 – 3 werd na een prima aanval over link via Rick Koops. SV Marknesse speelde pover en leek niet voor echt gevaar te kunnen zorgen. Toch viel in de 68e minuut de 2 – 3 en leek het nog spannend te worden Een corner kon geheel vrij binnen gekopt worden. Ondanks verwoede pogingen van SV Marknesse om nog een punt uit het vuur te slepen, hield FIT Boys stand en kreeg het de laatste 10 minuten meerder kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Gelukkig nam de ploeg 3 punten mee naar Beilen.

Een goede prestatie van een ploeg met nog een opvallende debutant op de rechtsbackpositie, Arjan Keizer. Arjan speelde vorig seizoen nog mee in FIT Boys 4 (reserve 6e klasse), maar speelde nu meer dan naar behoren mee in de hoofdmacht. Ook de rentree van Leon Timmerman na 8 maanden en de rentree van Ruud Seubring na 4 maanden zijn mooie opstekers voor de ploeg uit Beilen. Het gat met nummer 4 SV Marknesse op de ranglijst is nu 6 punten met 2 wedstrijden minder en in de 2e periode staat FIT Boys 2e achter Elim met 1 wedstrijd en 2 punten minder.

En laat nu net volgende week om 14:30 uur de wedstrijd Elim 1 – FIT Boys 1 op het programma staan.