FIT Boys 1 wint knap van Borger 1

30 april 2016

(Foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe ging uit bij Borger op bezoek en wilde zich definitief veilig spelen en de punten pakken voor een goede eindklassering. Ook moet de ploeg weer groeien naar de vorm die het team  in de 2e periode etaleerde om met een goed gevoel te kunnen starten aan de nacompetitie.

Aan alle wensen van de staf werd vanmiddag voldaan. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma speelde een uitstekende wedstrijd en won met 1 – 4. En er was nog een doelpunt van de buitencategorie. De eerste fase in de wedstrijd was duidelijk een van aftasten. In de 3e minuut echter kreeg Dirk Jan Smelt een grote kans na een vloeiende aanval via de rechterkant. Dirk Jan kreeg 2 mogelijkheden maar raakte de bal beide keren niet goed waardoor de naar Be Quick vertrekkende keeper redding kon brengen. Borger liet FIT Boys het spel maken en loerde op foutjes in de opbouw waarbij de druk steeds werd gelegd op de backposities. Hier had Fit Boys het eerst wat moeilijk mee maar gaandeweg de 1e helft zag je dat FIT Boys met steeds meer overtuiging ging spelen. In de 13e minuut dook Kenter ineens op voor keeper Peter Jan Oosting na een steekpass van Spelten maar Oosting redde bekwaam. In de 19e minuut verraste de sterk spelende Smelt bijna de keeper van Borger na een mislukte voorzet. Deze belande via de vingertoppen van de keeper op de lat. Vlak voor het half uur kreeg Tim Seubring de mogelijkheid om de score te openen. na een afgemeten vrije trap van wederom Dikr Jan Smelt kon Tim geheel vrij inschieten maar de bal ging net naast. Vlak hierna weer een kans van de opnieuw sterk spelende Ruud Seubring. Na een prachtige individuele actie was zijn voorzet net niet zuiver genoeg om de vrijstaande Rick Koops te bereiken. De eerste helft kwam FIT Boys op 0 – 1 via Wieger Oldersma (37e minuut). Een corner werd half geraakt door Tim Seubring en Jullian Boom. Hiermee werd Wieger Oldersma echter wel mee bereikt. Hij kon draaien binnen de 5 meter en binnenschieten.

In de 62e minuut kreeg FIT Boys een penalty. Een verdediger van Borger was reeds met de bal onderweg uit het strafschopgebied maar de centrale verdediger hield ondertussen alsnog Rick Koops vast waardoor de scheidsrechter terecht naar de stip weed. Leon Timmerman schoot deze buitenkans onberispelijk binnen (63e minuut, 0 – 2). Een dubbele wissel bij Borger, druk vooruit en met 4 spitsen gaan spelen moest de wedstrijd doen kantelen. Dat resulteerde in de 69e minuut door Borger-speler L. Kenter de 1 – 2 en leek het nog even spannend te worden. Hierna kreeg FIT Boys kans op kans om de wedstrijd te beslissen maar in de 77e minuut maakte Dirk Jan Smelt aan alle onzekerheid een eind en maakte de 1 – 3. Vanuit de draai schoot hij prima binnen. 100% kansen voor Timmerman, Smelt, Bonnen en Eefting bleven onbenut. Het slotakkoord was voor Wieger Oldersma. In de 84e minuut zag Wieger een corner op een heerlijke hoogte  aankomen ver voorbij de 2e paal. Wieger bedacht zich niet en met een formidabele omhaal scoorde hij de 1 – 4. Een goal van de buitencategorie! Wonderschoon!

Borger moet nog vrezen voor de nacompetitie om degradatie naar de 4e klasse. FIT Boys lijkt op tijd in vorm voor de nacompetitie op promotie naar de 2e klasse die start op 21 mei. 7 mei speelt FIT Boys uit tegen Willemsoord om 14:30 uur op Sportpark De Boschkamp.