FIT Boys 1 zakt naar bedenkelijk niveau

3 oktober 2015

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Fit Boys verloor de derde thuiswedstrijd op rij, nu van SVM en had dat volledig aan zichzelf te wijten. Waar de tweede helft tegen Hollandscheveld, op karakter na een 0-2 achterstand, nog een punt uit het vuur werd gesleept was de ploeg op een enkele uitzondering na geen schim van vorige week. De eerste de beste aanval van Fit Boys leverde na een paar tellen al een kans op voor Rick Koops, hij zag zijn schot na een prima steekpass van Wieger Oldersma, door de keeper gepakt worden. De eerste de beste aanval van SVM hierop volgend was wel raak. Een lange crossbal werd verkeerd ingeschat en de linksbuiten van SVM kreeg een vrije doortocht naar keeper Oosting en dit buitenkansje werd direct benut 0-1. In de 21e minuut werd een afgeslagen corner perfect ingebracht in het 5 metergebied maar de goede bal bereikte geen Fit Boys speler. In de 26e minuut nog een kans uit een corner. Nu was het Jos Gerding die het hoofd goed tegen de bal kreeg maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 32e minuut viel de gelijkmaker. Jos Gerding kreeg de bal aangespeeld van Gerald Haandrikman en bedacht zich geen moment. Zijn schot kreeg precies de juiste richting door een speler van SVM en verdween in de linker kruising. On de 39e minuut wederom een corner voor Fit Boys. In de rebound schoot Gerald Haandrikman net naast. Ruststand 1-1

Rick Koops bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Mark Visser. Waar je zou verwachten dat Fit Boys een tandje bij kon schakelen net als voorgaande week bleef het spelen als in de 1e helft, ongeïnspireerd en slap. In de 51e minuut kwam SVM op een 1-2 voorsprong. De bal werd simpel verloren op het middenveld en de verdediging van Fit Boys greep niet goed in waardoor Boas Mooiweer met enig geluk de 1-2 kon aantekenen. Fit Boys moest komen en er ontstond meer ruimte voor SVM. Fit Boys probeerde het wel maar zonder overtuiging. Daarbij moesten Gerald Haandrikman en Matthijs Bonnen gaandeweg de 2e helft beide geblesseerd het veld verlaten. Juist Haandrikman en Bonnen namen vorige week de ploeg op sleeptouw. Wieger Oldersma kreeg in de 90e minuut nog een grote kans op de gelijkmaker maar zijn schot werd gepakt door de keeper. Het slotakkoord was voor SVM maar een schot van randje 16 belandde op de paal.

Volgende week speelt Fit Boys 1 uit tegen koploper ONR. Met dezelfde instelling als tegen SVM zal de ploeg kansloos zijn in Roden. Er zal duidelijk uit een ander vaatje getapt moeten worden.