FIT Boys bekeravontuur voorbij

7 november 2017
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Autoschade Bazuin-equipe speelde op dinsdagavond in De JENS Vesting, het stadion van Fc Emmen, in de 1e KO ronde van de beker tegen Drenthina. Drenthina is vorig seizoen gedegradeerd uit de 1e klasse en staat keurig 4e in de 2e klasse. Hoewel de strijd ongelijk was, legde FIT Boys voldoende strijd aan de dag. Het bleef lang 0 – 0 en FIT Boys mocht hopen op een spaarzame uitval. Toch kwam Drenthina op 1 – 0, na een makkelijk gegeven penalty (T. Alders). Naarmate de 1e helft vorderde ging FIT Boys zelf beter voetballen en wist het Drenthina op eigen helft vast te zetten en kwamen er ook kleine mogelijkheden. Het bleef tot en met de rust 1 – 0.

FIT Boys kwam super gemotiveerd uit de kleedkamer en wist druk uit te oefenen op de verdediging van Drenthina. Helaas waren de FIT Boys-spitsen vanavond niet altijd even gelukkig in hun acties en keuzes en soms kregen zij de bal op het stroeve kunstgras niet mee. FIT Boys wisselde ook door, ook met het oog op zaterdag (Hollandscheveld uit voor de competitie). De krachten vloeiden weg en er werden ruimtes weggegeven. Drenthina liep uit naar 3 – 0 door tweemaal invaller Bakker (73e en 77e minuut). Daar bleef het bij. Voor FIT Boys was het zaak iedereen heel te houden, om zo zaterdag optimaal op sterkte af te kunnen reizen naar Hollandscheveld. Drenthina gefeliciteerd met de overwinning en succes in de beker. Het FIT Boys-publiek was het meest luidruchtig op de tribune en dus daar won de Groen-gele formatie (supporters bedankt!).

Zoals gezegd speelt FIT Boys zaterdag 11 november om 14:30 uur uit tegen Hollandscheveld. Drie punten zijn dan het enige dat telt.