FIT Boys beleefde een zware zaterdag

8 december 2018
de Webmaster

(Foto en video: Erik Pouls (SCD’83))

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen zit in meerdere opzichten in de hoek waar de klappen vallen. Deze zaterdagmiddag had het team nog steeds te maken met een lange lijst van geblesseerden en afwezigen: Kevin Kooistra (enkel, niet inzetbaar), Tim Seubring (rug, niet inzetbaar), Nick Middelbos (enkel, niet inzetbaar), Jesse Turkstra (knie, niet inzetbaar), Mark Visser (knie, weer op de reservebank) en Stefan Eefting (vakantie). Terug van een blessure waren Ruud Seubring, Elwin Dam en Jesse Drenth en zo kon FIT Boys met een redelijk sterke formatie aan de wedstrijd tegen directie concurrent SCD’83 beginnen. Hoe anders was de situatie na 37 minuten. Na nog geen 5 minuten begon FIT Boys aan een veelbelovende aanval. Via een vlotte combinatie op het middenveld kwam Jesse Drenth centraal in balbezit. Hij kon nog net voor dat een tegenstander kon blokken Jonathan Schans in de diepte aan het werk zetten. Jonathan kon alleen voor de keeper deze kans niet verzilveren. Ondertussen schreeuwde Jesse Drenth het uit van pijn. De paniek was groot en toen verzorgster Marjan van der West ter plaatse kwam was de diagnose snel duidelijk. Een sleutelbeenbreuk, na later bleek een dubbele sleutelbeenbreuk. Na het bezoek aan het ziekenhuis en de foto’s bleek dit al snel en moet Jesse woensdag weer terugkomen voor een afspraak met de chirurg. Jesse, heel veel sterkte en op naar een goed herstel! In de 37e minuut de volgende tegenvaller. Na dom balverlies van Ruud Seubring, kon de SCD-spits de 16 in snijden en maakte Wilko Stevens een onrechtmatige overtreding en dus penalty. In de actie direct daarna kwamen Renaldo Boom en Ruud Seubring in botsing, waarbij Ruud zich zwaar blesseerde en gewisseld moest worden. Een zware knieblessure was het gevolg.

Wat nog stond was de penalty en ondanks dat Peter Jan Oosting, die ijzersterk keepte, in de goede hoek lag was de bal te hard en hoog om te keren (0 – 1) en dat was ook de ruststand. FIT Boys kreeg ook zeker kansen, maar zoals wel vaker heeft FIT Boys moeite met succesvol afronden en scoorde het niet. In de rust sprak de ploeg af scherp te beginnen en dat bleek geen loze belofte. In de 47e minuut stond het 1 – 1. Bart van der West werd de zestien in gestuurd, zette goed door en tikte met de punt van de voet de bal binnen. Hier putte de ploeg hoop uit en er ontstond een open wedstrijd die beide kanten op kan vallen. Probleem aan FIT Boys-zijde was het balbezit. Het was voor diverse spelers in de ploeg lastig om de bal bij een teamgenoot te krijgen en dat zorgde voor kortstondig balbezit en daardoor liep FIT Boys steeds achter SCD aan. Ook de tweede helft kende weer een domper voor de Groen-Gele formatie. Jos Gerding ging er met een hamstringblessure af en werd vervangen door een lichtpuntje, Mark Visser. Hij viel na maanden blessureleed weer in en deed dit zeer verdienstelijk en had ook een goede mogelijkheid om te scoren. SCD bleef ook gevaarlijk en bij een vrije bal op zo’n 18 meter was het even opletten. Peter Jan Oosting formeerde een muur, maar de bal krulde er langs en verdween hoog in de hoek net buiten bereik van Peter Jan (1 – 2). Wat een domper. FIT Boys ging nu echt alles of niets spelen en ingevallen laatste man Gerald Haandrikman koos positie in de spits. In een alles of niets offensief kwamen er wel mogelijkheden en één kans uit een corner, maar viel de bal niet meer binnen. Zo verloor FIT Boys 3 hele kostbare punten, maar had het geluk dat de ploegen onder en boven FIT Boys ook een punt of punten verloren en daardoor staat FIT Boys nog steeds 11e.

Volgende week wacht de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit om 14:30 uur in en tegen Hoogeveen.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Julian Boom, Wilko Stevens, Ruud Seubring (37e Gerald Haandrikman), Renaldo Boom, Elwin Dam, Jos Gerding (82e Mark Visser), Matthijs Bonnen, Jonathan Schans, Dirk van Faassen, Jesse Drenth (7e Bart van der West).