FIT Boys bij sluiten van de markt onderuit

6 oktober 2018

(Foto’s: Regina Kappert Fotografie #sport)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging op bezoek in Marknesse bij het ongeslagen SVM. De eerste helft was SVM de bovenliggende partij en creëerde het enkele mogelijkheden, de tweede helft had FIT Boys meer vat op de wedstrijd en kwam SVM een aantal keren goed weg. Opmerkelijke moment in de 1e helft was het vlaggen van de assistent-scheidsrechter van SVM voor Jonathan Schans die 2 meter achter de laatste lijn vertrok en gewoon te snel was voor de SVM-verdediging. Het leek op een 0 – 0 uit te draaien, daar was SVM-coach Koos van der Galiën tegen de lokale radio ook eerlijk in: “Soms moet je tevreden zijn met een punt.” Het werden er voor SVM 3 toen in blessuretijd de bal uit een standaardsituatie werd binnen gefrommeld. Een heel zuur puntenverlies voor FIT Boys, dat recht had op een punt. De thuisreis was daardoor extra lang.

Onder prachtige weersomstandigheden werd er op Sportpark De Punt in Marknesse afgetrapt door SVM en FIT Boys. In de Week van de Scheidsrechter floot scheidsrechter Koper een prima wedstrijd en kreeg na afloop terecht een heerlijke fles wijn. In de eerste helft speelde FIT Boys slordig en leed constant balverlies en moest dan weer achter SVM aan. Ondanks het overwicht in balbezit van SVM, kwamen er geen echte 100%-kansen voor het doel van FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting. Maar ook aan de andere kant voor de later uitblinkende keeper Christiaan Haagsma ontstonden geen echte uitgespeelde kansen. Er was wel één opmerkelijk moment. De SVM-verdediging stond bij FIT Boys-balbezit ver van de eigen zestien. FIT Boys-spits Jonathan Schans stond ruim achter de laatste lijn en zette bij een diepe bal de sprint in. De SVM-verdedigers konden niet meer omschakelen en het belopen en Jonathan had vrij baan richting SVM-doel. Maar uit onverwachte hoek kwam er redding, de SVM-grensrechter vlagde voor buitenspel. Verbazing en verwondering bij iedereen, ook bij de toeschouwers en staf van SVM. Zo gingen de beide ploegen dus rusten met een brilstand.

Na de thee kwam FIT Boys veel beter uit de kleedkamer en ontspon zich meer een echte wedstrijd. En het was FIT Boys dat nu de beste kansen kreeg, met name die van Jesse Drenth was een 100%-kans. Na een goede aanval over links werd de bal uitstekend voorgezet en kwam Jesse vrij bij de tweede paal. SVM-keeper Haagsma dook uitstekend voor de bal die in de korte hoek leek te verdwijnen, daar waar een schot in de verre hoek zeker succes had opgeleverd. SVM leefde nog en SVM-trainer/coach Koos van der Galiën hield zijn verdedigers bij standaard situaties op de FIT Boys-helft achterin om zo een punt veilig te stellen. Ook aan FIT Boys-zijde was trainer/coach Joop van Dalfsen content met een puntendeling en daarmee had eigenlijk iedereen zich al verzoend. Tot de 93e minuut toen SVM nog een standaardsituatie kreeg op de FIT Boys-helft. De bal werd hoog ingebracht bij de tweede paal en FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting riep: “Los maar!”, maar moest om twee spelers heen om bij de bal te kunnen komen. Daardoor was hij volledig uit positie, miste de bal en deze kwam bij toeval voor de voeten van verdediger Bart van Diepen, die toch mee naar voren was. Via zijn scheenbeen verdween de bal in het doel. Totale vreugde bij SVM en FIT Boys stond na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Koper met de welbekende drup aan de neus. Heel zuur puntenverlies, daar waar een puntendeling een veel betere afspiegeling was geweest van deze wedstrijd. Daar waren vriend en vijand het in de gezellige SVM-bestuurskamer wel over eens. Maar FIT Boys reisde desondanks zonder punten weer naar Beilen.

Volgende week 13 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen nummer 4 Lutten.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Kevin Kooistra, Nick Middelbos (45 Jesse Drenth), Ruud Seubring, Renaldo Boom, Julian Boom, Elwin Dam, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Jos Gerding, Jonathan Schans.