FIT Boys blijft in 3e klasse

19 mei 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van coach Alex Padding kende dit seizoen diepe dalen en ook hoogtepunten. Slechte wedstrijden werden afgewisseld met topwedstrijden met goede resultaten. De ziekenboeg en afwezigenlijst was soms immens lang. Maar het seizoen eindigde dan toch met een hoogtepunt. Door zelf op eigen veld met 2 – 1 te winnen van directe concurrent FDS en SVN’69 te zien verliezen uit bij OZC, maakte dat FIT Boys ook volgend jaar gewoon weer in de 3e klasse uitkomt. Het was deze zaterdag niet altijd even goed, maar wederom met de nodige inzet en strijd werd een behoorlijk sterk FDS goed bestreden en was door doelpunten van Christiaan Trijbels (31e, 1 – 0) en Jos Gerding (90e, 2 – 1) de winst uiteindelijk voor FIT Boys en kon er een klein feestje gevierd worden met de supporters in de FIT Boys-kantine.

Het was wederom puzzelen voor trainer/coach Alex Padding. Met 12 1e selectiespelers aangevuld met 3 JO19-spelers kon FIT Boys aan de wedstrijd starten. Wissel Jesse Turkstra deed de warming-up vol mee, omdat Jesse Drenth last had van een blessure. Na de nodige pijnstillers ingenomen te hebben, gaf Jesse Drenth tijdens de warming-up aan te kunnen starten. FIT Boys begon goed aan de wedstrijd en had ook kleine mogelijkheden om te scoren. Maar FDS was deze zaterdag een keer zo goed als compleet en kan beschikken over technische vaardige en snelle spelers. Het was achterin dus voortdurend opletten en FDS kreeg zelf enkele kansen om de score te openen. Keeper PeterJan Oosting moest handelend optreden en eenmaal verdween de bal (gelukkig) langs de verkeerde kant van de paal. Na een FIT Boys-aanval over rechts werd de bal hoog de zestien in gespeeld. Spits Christiaan Trijbels leek er niets mee te kunnen, maar met een uiterste krachtsinspanning kon hij de bal toch raken en deze verdween hoog in het doel langs de aan de grond genagelde FDS-keeper (31e, 1 – 0). Een knappe goal van Chris, die helaas na dit seizoen weer teruggaat naar FC Assen. Hij is daar jeugdtrainer en de trainingen worden volgend seizoen op maandag en woensdag gegeven. Dat kan hij niet meer combineren met de trainingen van FIT Boys 1 en hij is ook benaderd om bij FC Assen te gaan voetballen. Wel blijft hij bij FIT Boys in de zaal spelen. Chris, succes bij FC Assen en wie weet tot ziens. Lang kon de ploeg niet genieten van deze voorsprong. Nog geen 3 minuten later werd de handige linksbuiten van FDS Tom Lukas aangespeeld, zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been en schoot de bal snoeihard in de kruising (1 – 1). Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft was het van beide ploegen bij vlagen niet best. Er was heel veel balverlies, maar FIT Boys won nu vaker de tweede bal en voetbalde iets nadrukkelijker op de helft van FDS. In de 1e fase van de 2e helft had FIT Boys kunnen doordrukken, want FDS verdedigde heel zwak. Maar zoals zo vaak dit seizoen waren de mooiste kansen niet besteed aan de FIT Boys-spelers. En aan de andere kant moest de FIT Boys-verdediging de zaak dichthouden en de vaardige FDS-spelers in toom houden. Dat lukte en dus was het wachten totdat de goal aan de andere kant zou vallen. In de 80e minuut kon Christiaan Trijbels na en goede diepe bal er vandoor voorin, maar werd licht aan zijn arm getrokken en raakte uit balans en viel. De scheidsrechter floot ook wel en iedereen aan FIT Boys-zijde wachtte op de rode kaart (doorgebroken speler) en de vrije bal. Maar tot ieders verbazing, zelfs die van de FDS-bank, liet scheidsrechter Bulthuis doorspelen. Ongeloof aan FIT Boys-zijde, maar de ploeg moest door. Bij een vrije bal in de 90e minuut vanaf links bij de cornervlag werd de bal hoog ingebracht. In de zestien werd de mee opgekomen voorstopper Gerald Haandrikman onreglementair tegen het gras gewerkt. Scheidsrechter Bulthuis wees resoluut naar de stip en topscoorder Jos Gerding nam plaats achter de bal. De ultieme kans op de winst en Jos stuurde de FDS-keeper de verkeerde kant op en maakte de o zo belangrijke 2 – 1. In de blessuretijd gebeurde niets meer en op de bank was de eindstand bij OZC – SVN’69 ook doorgekomen (2 – 1) en dit betekende handhaving in de 3e klasse D. Toen scheidsrechter Bulthuis deze wedstrijd de boeken in floot, was het feestje aan FIT Boys-zijde compleet. De ploeg had het dan toch in de één na laatste speelronde gered. FDS is veroordeeld tot de nacompetitie, waarin we gen succes wensen. Na afloop bood sponsor Auto Beilen een vat bier aan en kon er een uur lang door iedereen gratis worden gedronken. Het bleef dan ook nog lang gezellig in de FIT Boys-kantine.

Volgende week 26 mei om 14:30 uur speelt FIT Boys uit tegen SVN’69, die samen met BSVV het laatste nacompetitieticket zal verdelen. BSVV speelt uit tegen degradant SCN. Op de laatste dag wordt er, zoals FIT Boys al eerder memoreerde na het verlies bij BSVV, afgerekend. Voor FIT Boys dus al op de één na laatste (speel)dag.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Jeroen Boelen, Ruud Seubring, Gerald Haandrikman, Renaldo Boom, Dirk van Faassen, Jos Gerding, Matthijs Bonnen, Jesse Drenth (65e Jesse Turkstra), Stefan Eefting (75e Jonathan Schans) en Christiaan Trijbels.