FIT Boys door naar hoofdtoernooi beker

16 september 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

Maandagavond speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Beilen-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen de uitgestelde bekerwedstrijd tegen Nieuw Balinge. Deze wedstrijd werd op verzoek van Nieuw Balinge verplaatst van 31 augustus naar 16 september omdat 8 spelers afwezig waren. Na lang en uitvoerig overleg, werd besloten de wedstrijd in Beilen te spelen en onder toeziend oog van BSVV-trainer Ben Baterink (zaterdag tegenstander van FIT Boys bij de seizoensouverture) ontstond een interessant confrontatie tussen beide gemeente Midden Drenthe-genoten. Hoewel FIT Boys misschien iets meer kwaliteit op de mat kon leggen en ook meer balbezit had, voetbalde Nieuw Balinge meer dan verdienstelijk mee. Het kreeg zelfs de ultieme kans op de 0 – 1, een hele grote kans. De handige linkshalf passeerde ter hoogte van de middellijn twee man en voor de dug-out van FIT Boys zag hij uit zijn ooghoek keeper Peterjan Oosting ver voor zijn doel staan. Hij produceerde een geweldige lange stift over Peterjan en de bal leek binnen te zeilen. FIT Boys had alle geluk aan zijn zijde en zag de bal via binnenkant paal het veld weer in stuiteren. Aan de andere kant kreeg FIT Boys niet heel veel kansen en met name in de eindpass en in de aanname door de voorwaartsen was het te slordig.

De tweede helft voetbalde FIT Boys nadrukkelijk op de helft van Nieuw Balinge en probeerde een treffer te forceren. Het bleef oppassen voor de rappe spitsen van Nieuw Balinge, die bij snelle counters voor gevaar zorgden. Na zo’n 55 minuten gaf centrale verdediger Gerald Haandrikman te kennen te willen wisselen met wat knieklachten. Omdat de invaller nog niet klaar was, moest Gerald nog even door en dat loonde. In de 59e minuut scoorde hij uit een prima voorzet van Mark Seubring met het hoofd de 1 – 0. Daarna werd hij gewisseld en kwam Nick Middelbos binnen de lijnen. Even later verliet Lars de Boer ook nog het strijdtoneel en viel Johan Vriesema in. Het kon twee kanten op. Nieuw Balinge speelde duidelijk voor de gelijkmaker, maar door de ruimte die viel had FIT Boys met een beetje meer precisie ook de score uit kunnen bouwen. Dat gebeurde niet en dus floot de uitstekende leidende scheidsrechter Dorgelo uit Emmen voor het einde. FIT Boys bekert met 3 overwinning door en plaatst zich voor het hoofdtoernooi en zal de koker in gaan bij de loting. De lichten op het hoofdveld van Sportpark Noord-West bleven nog wat langer aan omdat de scheidsrechter zijn wedstrijdfluit kwijt was. Met hulp van de FIT Boys-leider, 3 Nieuw Balinge spelers en hun trainer, vond Nieuw Balinge-trainer de fluit (bedankt!).

Zaterdag 21 september wacht voor FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur de seizoensouverture tegen gemeentegenoot BSVV. Meteen een belangrijke pot voor beide ploegen in de zware 3e klasse D.