FIT Boys en BSVV delen de punten

13 maart 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh kreeg nummer 11 BSVV op bezoek. En FIT Boys snakt zo naar een overwinning en dat moest deze zaterdagmiddag dan gebeuren tegen de ploeg uit Bovensmilde. Behalve de 1e fase van de tweede helft toen BSVV er weinig van bakte, was er sprake van een gelijk opgaande strijd op een slecht veld. Dus was een puntendeling het logische gevolg en hiermee heeft FIT Boys zijn puntentotaal verdubbeld.

Op een zonovergoten sportpark Noord-West kon er op een hobbelig en grasarm hoofdveld de Midden-drenthe derby tussen FIT Boys en BSVV om 14:30 uur van start gaan. Beide ploegen legden de nadruk op de verdediging en de nul houden en van daaruit probeerde FIT Boys nog wel te voetballen en speelde BSVV alleen maar de lange bal. Eén keer kwam de BSVV-spits goed door, was Niels van der West zijn doel uit en kon dit gevaar bezweren. Aan de andere kant kwam FIT Boys tot mogelijkheden, maar vaak werd er net te lang getwijfeld bij schotmogelijkheden. Zo bleef de 0 – 0 op het scorebord en daarmee gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft kwam BSVV heel slecht uit de kleedkamers. Er zat geen vuur en passie meer in de ploeg en alle tweede ballen waren voor FIT Boys. Trainer Ben Batterink en assistent-trainer Arnold van den Broek, die bijna op hun stoeltje in het veld zaten (en soms liep Ben bij een blessurebehandeling zelfs het veld in), probeerden van de kant hun ploeg op scherp te krijgen maar dit wilde maar niet lukken. FIT Boys speelde op de helft van de tegenstander en kreeg nu wel kansen. Een 100% kans was er voor Jako van Faassen die prima de zestien werd in gestuurd, maar BSVV-keeper Melvin van den Broek redde uitstekend. Ook een tweede kans van Jako trof geen doel. In deze fase was BSVV rijp voor de sloop en moest FIT Boys doordrukken. Maar BSVV toonde karakter en wist zich toch weer in de wedstrijd te knokken. Bij FIT Boys vloeiden de krachten uit de ploeg en liepen sommige spelers met een pijntje op hun laatste benen. BSVV kreeg ruimte en bij één aanval leken ze ook nog met de 3 punten aan de haal te gaan. Een eerste schot werd nog gekeerd door Niels van der West, de rebound ging op de lat en zo bleef het 0 – 0. In blessuretijd floot de goed leidende Herman Broer voor het einde en konden de ploegen een punt bij hun totaal schrijven. FIT Boys komt hiermee op 2 punten, gelijk in aantal met CSVC. En dat is a.s. dinsdag in Coevorden de tegenstander. Tijd voor de 1e 3 punten!

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Lars de Boer, Thijs Oosting, Jako van Faassen, Julian Boom, Johan Vriesema (65e Mike Jonink), Martijn de Vries (60e Stefan Eefting), Jelmer van Dijk (60e Roan Koster) en Lars Hilberts (70e Corné van der Berg).

Dinsdag 15 maart speelt FIT Boys om 20:00 uur op sportpark De Klinkenvlier in Coevorden tegen CSVC. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Leon Nanninga.