FIT Boys en De Weide blijven in evenwicht

22 augustus 2017
de Webmaster

Na ruim wee weken trainen kon de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe voor het eerst dit seizoen de wei in. Trainer/coach Alex Padding ging met een fitte en volledige groep richting Hoogeveen om tegen 2e klasser De Weide te spelen. Daar trof het team oud-teamgenoot Leon Timmerman, die zijn geluk vanaf dit seizoen beproeft bij De Weide. Een ruime groep toeschouwers uit Beilen zagen een goede eerste oefenwedstrijd met aanknopingspunten voor het vervolg van de voorbereiding. De eindstand werd 2 – 2 door doelpunten van Chris Trijbels en Julian Boom.

De eerste helft speelde FIT Boys met het team dat het meeste leek op het team vorig seizoen, behalve voorin complementeerden Mark Visser en Chris Trijbels de elf. Mark was vorig seizoen nog speler van het 2e en Chris is overgekomen van Fc Assen waarin hij in de JO19 speelde. Beide speelden naar behoren de eerste helft, sterker nog FIT Boys nam het heft in handen. Voordat De Weide FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting aan het werk had kunnen zetten, had FIT Boys al drie kansen gehad. de 3e kans viel binnen. Uit een voorzet van rechts tikte Chris Trijbels keurig binnen. Toch werd het op slag van rust 1 – 1 uit een corner die bij de 1e paal prima werd binnengekopt.

De 2e helft paste trainer/coach Alex Padding aardig was wissels toe. Op doel verving Willem Flokstra Peter Jan Oosting. Achterin kwam Thijs Oosting erbij voor Gerald Haandrikman. Op het middenveld verving Dirk van Faassen Elwin Dam en voorin kwam broertje Jako van Faassen er in voor Chris Trijbels. De Weide voetbalde nu verder van het eigen doel en zette ook goed druk op FIT Boys. Na een overtreding op links net buiten de zestien, werd de vrijebal van richting veranderd door Julian Boom en daardoor was Willem Flokstra kansloos (2 – 1, 55e minuut). FIT Boys bleef de aanval kiezen en druk zetten voorin. Door goed doorgaan voorin, waarbij een FIT Boys-speler het luchtduel aanging met de De Weide-keeper buiten het 5-metergebied, viel de bal voor de voeten van Julian Boom. Hij schoof de bal beheerst binnen (2 – 2). Vlak voor tijd ging de licht geblesseerde Ruud Seubring naar de kant en kwam Chris Trijbels weer in het veld. De stand veranderde niet meer en zo hield FIT Boys deze 2e klasser op een keurige 2 – 2.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting (45. Willem Flokstra), Jeroen Boelen, Gerald Haandrikman (45. Thijs Oosting), Wilko Stevens, Jesse Turkstra, Julian Boom, Jos Gerding, Elwin Dam (45. Dirk van Faassen), Ruud Seubring (80. Chris Trijbels), Mark Visser, Chris Trijbels (45. Jako van Faassen).

De volgende oefenwedstrijd is woensdag 30 augustus om 20:00 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen vv Beilen.