FIT Boys 1 en Hoogeveen 1 delen de punten

9 april 2016

(Verslag (deels): vv Hoogeveen. Foto’s: Harmen Oldersma en vv Hoogeveen)

FIT Boys handhaafde zaterdag zijn top 4 klassering. De Raven Advies-equipe ging op bezoek bij Hoogeveen, dat vecht tegen rechtstreekse degradatie. Na 90 minuten stond er een 1 – 1 op het scorebord van het prachtige sportcomplex van Hoogeveen. Een uitslag die de verhoudingen in het veld goed weergaf.

Aan FIT Boys zijde was Tim Seubring er weer bij, maar Elwin Dam en Jos Gerding zijn door blessures nog steeds afwezig. B-junior Stefan Eefting viel halverwege de 2e helft in. De eerste grote kans was na zes minuten voor Hoogeveen. Jan Benjamins zette goed druk en bediende de vrijstaande Everts. Hij had alle ruimte om zelf te scoren, maar was niet zelfzuchtig en legde de bal terug op Guido ten Cate. Het gaf de verdediging echter de kans om in te grijpen en een treffer te voorkomen. Aan de andere kant was Rick Koops dichtbij een treffer, maar zijn inzet was te slap om doelman Amsink in de problemen te brengen. Na ruim een kwartier was het wel raak. Guido ten Cate bediende snel Rudolf Lip en hij kreeg vrije doorgang en kon de bal simpel terugleggen op de vrijstaande Everts (1 – 0). De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma was hierna lange tijd nauwelijks gevaarlijk, maar kreeg tien minuten voor rust een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Wieger Oldersma belandde bij Leon Timmerman, die een zo op het oog niet te missen kans kreeg. Doelman Amsink gooide zich er echter voor en op miraculeuze wijze verdween de bal niet in het doel.

In de tweede helft drong FIT Boys aan en liet Hoogeveen zich ver terug zakken op de eigen helft. In de strijd om degradatie wilde Hoogeveen er alles aan doen om de 3 punten over de streep te spelen. Hoogeveen kreeg nog wel een goede kans via Hendrik Everts, maar met name FIT Boys was de 2e helft dreigend. Een doelpunt kon niet uitblijven en die viel ook na ruim een kwartier spelen. Dennis Amsink keerde in eerste instantie de inzet van Leon Timmerman, waarna de bal voor de voeten van Ruud Seubring belandde en die faalde niet. Hierna verdween het tempo uit de wedstrijd door een groot aantal blessurebehandelingen. Toch was het Hoogeveen dat nog een aantal keren gevaarlijk werd via Raymond Zwiers en Hendrik Everts. Laatstgenoemde kreeg in de slotfase twee grote mogelijkheden, maar wachtte te lang met het overhalen van de trekker. Aan de andere kant hield doelman Amsink zijn ploeg op de been door een inzet van Rick Koops onschadelijk te maken. Het bleef hierdoor 1 – 1. Hoogeveen is een puntje uitgelopen op de rechtstreekse degradatieplek (nummer 13, Vitesse’63). FIT Boys handhaafde zich op de 4e plek en moet vorm gaan tonen op weg naar de nacompetitie.

Over twee weken kan FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur weer een rol van betekenis gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. Het ontvangt dan nummer 1 Tonego die 2 punten voorsprong op Elim moet verdedigen.