FIT Boys geeft 2e klasser Meppel goed partij

2 maart 2019

(Foto’s: Ria de Vries/Maurits Beuling, Video: Brian Petersen (Fc Meppel))

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde een oefenwedstrijd tegen 2e klasser Meppel. Bij vlagen liet FIT Boys prima spel zien en leek het met name net na de rust Meppel pijn te kunnen doen, zeker na de 2 – 2. Daarna gaf de 2e klasser nog was gas bij en won met 4 – 2. Een knappe pot van een lang niet compleet FIT Boys.

FIT Boys startte deze zonnige zaterdagmiddag nog prima tegen Meppel, dat keurig 5e staat in de 2e klasse J met 26 uit 15 (+5 (35 – 30)). Het zette hoog druk en daar had Meppel moeite mee. Na 10 minuten zakte dit weg en kreeg Meppel meer grip op het spel, ook door fouten achterin. FIT Boys probeerde steeds op te bouwen, maar er was te weinig beweging in de ploeg en dat leverde balverlies op achterin. Daar maakte Meppel handig gebruik van en scoorde de 1 – 0 (10e minuut). Maar ook FIT Boys kreeg kleine kansen, maar de laatste pass was vaak net niet nauwkeurig genoeg. Tegenvaller was het uitvallen van Jos Gerding met een enkelblessure. Na ongeveer een half uur spelen maakte Meppel de 2 – 0 en leek er even een grotere uitslag te gaan volgen deze middag. Maar FIT Boys rechte de rug en pakte het toch goed op. Er werd weer beter druk naar voren gezet en dit zorgde in de 45e minuut voor de aansluitingstreffer. Julian Boom, die deze middag veel energie in zijn spel stak, zette de Meppel-verdediging goed onder druk. De bal terug op de keeper was te kort, Julian was net eerder bij de bal en kon de bal in het lege doel deponeren (2 – 1). Rust.

Na de rust zette FIT Boys aan en had het in fases het betere van het spel en legde enkele zeer acceptabele aanvallen op de mat. Uit één zo’n aanval, de mooiste van de middag, ontstond de 2 – 2. Matthijs Bonnen kreeg op links de bal en temporiseerde even, om daarna met een uitstekende pass linksbuiten Jonathan Schans aan het werk te zetten. Hij kon richting achterlijn en bediende met een voorzet op maat de meegelopen spits Stefan Eefting die voor zijn man kwam en de bal prima binnen werkte in het dak van het doel. Een aanval uit het boekje, perfect uitgevoerd. Even leek FIT Boys door te drukken en bracht het 2e klasser Meppel in verlegenheid. De irritatie aan Meppel zijde nam toe en de scheidsrechter moest de aanvoerder zelfs tot de orde roepen na een scheldkanonnade aan het adres van zijn medespelers waarbij hij enkele heftige scheldwoorden bezigde. Het leek Meppel te inspireren om uit een ander vaatje te tappen, meer 2e klasse-waardig. In de laatste fase liet Meppel zien dat er, terecht, verschil zit tussen de 2e en de 3e klasse. En dan met name Jos Fidom liet zien dat hij jarenlange Hoofdklasse en zelf 1 jaar Eerste Divisie-ervaring (Emmen) heeft. Met twee doelpunten, waarvan 1 uit een vrije trap, zette hij de 4 – 2 eindstand op het scorebord. Al met al een prima oefenpot van FIT Boys-zijde, zeker gezien de lijst van afwezige spelers.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Dirk van Faassen, Bart van der West, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer (45e Anne Jan Hepping), Jos Gerding (20e Jako van Faassen, 70e Jesse Drenth), Julian Boom, Mark Visser (45e Lars de Boer), Stefan Eefting, Jonathan Schans (80e Kevin Kooistra).

Zaterdag 9 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur de uitwedstrijd op sportpark Het Klaverblad tegen Nieuwleusen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M. Tramper.