FIT Boys geeft doelpunten cadeau aan Elim

20 april 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde op deze zonovergoten zaterdag thuis tegen kampioenskandidaat Elim. Het strijdplan vooraf was op woensdag al goed doorgesproken en op zaterdag voor iedereen duidelijk. Compact spelen, vanaf de middenlijn druk zetten en niet met te veel ruimte in de rug spelen. Na 8 minuten kon dit tactische plan al de prullenbak in. In de 3e minuut gaf Julian Boom de perfecte assist met het hoofd, helaas op Elim-aanvoerder Youri Benjamins die alleen voor FIT Boys-keeper Remco Reinders geen fout maakte en dit cadeautje dankbaar uitpakte (0 – 1). In de 8e minuut wilde aanvoerder Tim Seubring terugspelen op keeper Remco Reinders, maar raakte de bal half. Elim-spits Jarno Prijs wist wel raad met dit presentje en scoorde de 0 – 2. De ontreddering en het ongeloof was groot in het FIT Boys-kamp. Juist tegen een kampioenskandidaat moet je zo lang mogelijke de nul houden en hopen op een treffer. Dan slaan de zenuwen toe in het Elim-kamp en kun je als team zomaar voor een verassing zorgen. In plaats daarvan legde FIT Boys de rode loper uit voor Elim en had de ploeg van trainer Benjamins een wel hele makkelijke middag. Nog voor de rust gooide Elim de wedstrijd definitief in het slot. In de 28e minuut scoorde Herman Klomp de 0 – 3 en in de 44e minuut scoorde andermaal Jarno Prijs en stond er een 0 – 4 ruststand op het scorebord.

De tweede helft had FIT Boys geluk dat Elim het wel geloofde en een versnelling lager speelde. Zo kwam FIT Boys ook nog enigszins in de wedstrijd voor, al bleven echte kansen uit. In de 56e minuut zette Elim weer even aan en maakte Wesley Boertien de 0 – 5. Voor FIT Boys en het aanwezige publiek was duidelijk dat er hier gespeeld werd tegen een echte kampioenskandidaat die op technisch en tactisch vlak en qua inzet en de wil om te winnen 2 maten te groot was voor FIT Boys. Schade beperken was het devies en gelukkig deed Elim daar ook aan mee door de touwtjes weer te laten vieren. In de 88e minuut was het slotakkoord toch voor Elim toen Raymon Koekoek de 0 – 6 scoorde en dat was gezien de veldverhouding niet eens geflatteerd. Conclusie is wel aan FIT Boys-zijde dat wanneer je de doelpunten zo makkelijk blijft weggeven, het wel heel lastig is om wedstrijden te winnen. Dan kun je allerlei tactische strijdplannen bedenken, de veldbezetting goed hebben en met goede intenties het veld ingaan. Maar dan zakt na 10 minuten je de moed weer in de voetbalschoenen en is het heel erg lastig om er dan nog een wedstrijd van te maken. Dat bleek deze wedstrijd en dat is de afgelopen weken helaas vaker voorgekomen, tegendoelpunten door persoonlijke fouten. Nog 3 wedstrijden en 10 minuten en dan zal de eindbalans van dit seizoen opgemaakt worden. Hoogtepunt aan FIT Boys-zijde was de terugkeer van Jonathan Schans, die na zijn hersenschudding uit tegen Nieuwleusen de 2e helft weer zijn opwachting maakte.

Opstelling FIT Boys: Remco Reinders, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Elwin Dam, Bart van der West (20e Mark Visser), Jako van Faassen (45e Jonathan Schans), Jos Gerding, Jesse Drenth.

Donderdag 2 mei om 20:00 uur speelt FIT Boys uit tegen Nieuwleusen nog de resterende 10 minuten van deze gestaakte wedstrijd. 11 mei om 14:30 uur speelt FIT Boys uit tegen Hollandscheveld.