FIT Boys geeft doelpunten weer cadeau

11 mei 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging op bezoek bij Hollandscheveld en kon zich deze middag met een gelijkspel of een overwinning definitief veilig spelen. Voor Hollandscheveld stond er veel op het spel, het zit nog volop in degradatiegevaar. Het is in een felle strijd verwikkeld met BSVV om de laatste ticket voor promotie-/degradatiewedstrijden 3e/4e klasse. Het eerste half uur was er aan Hollandscheveld-kant niet te zien dat dit potje er om ging. FIT Boys kreeg alle tijd om op te bouwen en de ploeg uit Beilen speelde verzorgd voetbal en legde een aantal prima aanvallen op de mat. Maar zoals zo vaak dit seizoen ontbreekt het de ploeg aan scorend vermogen. Na een kwartier kwam Jos Gerding op een prima pass de zestien in. In plaats van aannemen en beheerst afronden nam hij de bal in één keer en deze verdween naast. Ook Jesse Drenth op links was goed op dreef en had enkele prima combinaties met de opkomende back Matthijs Bonnen. Zijn voorzetten stichten wel gevaar, maar leverden geen echte 100%-kansen op. Aan Hollandscheveld kant moest al vroeg gewisseld worden door een blessure en dit deed de wedstrijd kantelen. Hollandscheveld zette iets meer druk en FIT Boys werd slordig in de passing. Uit het niets viel de 1 – 0, totaal tegen de verhouding in (Jan Hagen) en na een fout aan FIT Boys-zijde. Niets aan de hand, FIT Boys had het betere van het spel en de kansen zouden vanzelf komen. Kort voor de rust ging het nogmaals mis bij FIT Boys achterin, nu met Tim Seubring. Hij moest snel draaien bij een bal net achter hem en ging volledig door zijn enkel heen. Hij viel geblesseerd uit en Gerald Haandrikman verving hem achterin.

De 2e helft kenmerkte zich door veel oponthoud door blessures, slecht spel van beide kanten en wederom een cadeautje van FIT Boys voor Hollandscheveld. Keeper Peter Jan Oosting, die elke week laat zien uitstekend te kunnen keepen, maakte nu kort na elkaar twee foutjes. Eerst schoof hij de bal zo bij een Hollandscheveld-speler in de voeten. Nog niks aan de hand, want Gerald Haandrikman kon druk op de bal houden. De bal werd toch snel vrijgespeeld en Peter Jan was nog op weg naar zijn doel. Met een prachtige lange lob verschalkte Thom Koopman de vergeefs grabbelende keeper en maakte de 2 – 0. Wat een deceptie, helemaal toen 4 minuten later Jacco van Faassen de bal achterin knullig verspeelde. Brian Okken kon alleen af op FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting en plaatste de bal beheerst in de lange hoek (3 – 0). In een tijdsbestek van 5 minuten had FIT Boys de wedstrijd volledig weggegeven. Vervelend was ook nog het uitvallen van Jonathan Schans. Bij een actie aan de zijlijn viel hij op zijn hoofd en speelde zijn hersenschudding weer op. Hij kon gelukkig zelf lopend het veld verlaten. In de resterende 27 minuten probeerde FIT Boys nog wel de aansluitingstreffer te zoeken en daar was Matthijs Bonnen het dichtst bij. Met een werkelijke prachtige lange lob leek hij de Hollandscheveld-goalie te verschalken, maar deze had een evenzo fenomenale redding in huis en tikte de bal onder de lat weg. Zo bleef het 3 – 0 toen scheidsrechter Wenting affloot. Hollandscheveld pakte hele belangrijke punten en andermaal had FIT Boys de doelpunten weer cadeau gedaan en wist het weer in een kort tijdsbestek de wedstrijd volledig weg te geven.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring (35e Gerald Haandrikman), Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Jos Gerding, Elwin Dam, Mark Visser (45e Lars de Boer), Jonathan Schans (70e Matthijs Boer), Jesse Drenth.

Hollandscheveld en BSVV gaan volgende week zaterdag onderling uitmaken wie de 2e nacompetitieticket verdient. Winnen is het enige dat telt voor beide ploegen. Aan een gelijkspel hebben beide niets. FIT Boys speelt nog tegen kampioenskandidaat SVM (18 mei) en sc Lutten (25 mei), dat nergens meer om speelt.