FIT Boys haalt kwartfinale Protos niet

22 december 2018
de Webmaster

Los van de teleurstelling over het niet bereiken van de kwartfinale van het Protos Weering Zaaltoernooi, speelde het meest memorabele moment zich af in de catacomben van de Drenthehal. Onttrokken aan de camera’s van RTV Drenthe en het massaal aanwezige publiek. Bij de 4e wedstrijd wees coach Tristan Haurissa de tribunespeler aan (FIT Boys had een selectie van 9 spelers en mag maar met 8 de zaal in) en toen nam Jonathan Schans het woord: “Ik ga nog wel een keer op de tribune zitten, ik ben toch niet in goede vorm. Alles voor het team.” Kippenvel…. en applaus van zijn medespelers. Respect Jonathan!

En juist ook in deze kleedkamer, kleedkamer 2 van de Drenthehal, groeide FIT Boys naar elke wedstrijd toe en groeide ook in het toernooi. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe wist van te voren dat het niet bij de topfavorieten hoorde en ze zouden het spel niet gaan maken in de 4 wedstrijden. Gezien de lange blessurelijst was FIT Boys dankbaar dat er meegedaan kon worden, maar de woorden van coach Tristan Haurissa waren ook helder: “We zijn hier met een missie. We zakken in en maken de ruimtes klein, maar onze kansen komen zeker.” En die kwamen er ook zeker, ook de eerste wedstrijd tegen Rolder Boys. Door compact te staat kwam Rolder Boys er maar niet door en aan de andere kant deelde FIT Boys speldenprikjes uit en kreeg kansjes in de omschakeling. Even werd er verdedigend verslapt en een Rolder Boys-speler kon aanleggen en de bal werd nog geraakt en met een stuit verdween deze over de sterk keepende Mark Lubberts (1 – 0). FIT Boys bleef het eigen spel spelen en de kansen moesten wel komen, maar er werd niet gescoord. Sterker nog, Rolder Boys maakt ook nog de 2e en won met 2 – 0. Even teleurstelling, maar in kleedkamer 2 werd er weer opgeladen voor de 2e wedstrijd tegen buurman vv Beilen.

Tegen vv Beilen stond het nog beter aan FIT Boys-zijde en liet FIT Boys Beilen het spel maken en gokte op de counter. En dat werkte, binnen 2 minuten lag de bal achter de Beilen-goalie. Stefan Eefting was er vandoor op rechts, Lars de Boer liep goed mee en werd op maat bediend en scoorde (1 – 0). vv Beilen ging nog nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt en drukte FIT Boys ver terug. Oud FIT Boys-speler Rick Koops kwam op rechts aan de bal, sneed naar binnen en schoot met zijn ‘zwakke’ linkerbeen de bal snoeihard in de kruising (1 – 1). Misschien wel het mooiste doelpunt van de avond, dat moet gezegd. Dit bleek ook de eindstand en FIT Boys wist wat het moest doen de laatste twee wedstrijden. Eerst tegen Vitesse’63, een ploeg die het spel ook niet wil maken. Toch liet FIT Boys het initiatief aan Vitesse’63 en ook nu binnen enkele minuten lag de bal al in het Vitesse-doel (1 – 0). Vitesse moest nu wel komen en FIT Boys speelde zijn favoriete spelletje. En de kansjes kwamen en het was Jako van Faassen die de 2 – 0 maakte. De buit leek binnen, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Vitesse’63, gesteund door een fantastisch geel-rood legioen, drong aan en scoorde ook de aansluitingstreffer (2 – 1). Rust houden was het devies aan FIT Boys-zijde. Vitesse wisselde hun keeper voor een 5e veldspeler en drong aan. Maar de sterkste man aan FIT Boys-zijde, Elwin Dam, zette goed druk op de bal bij een matige balaanname en onderschepte deze en kon alleen af op het lege doel (3 – 1). En nu was de buit en dus de 3 punten wel binnen. Puike prestatie en de opdracht voor de laatste wedstrijd was duidelijk. Weer was kleedkamer 2 het toneel van een geconcentreerde ploeg en het memorabele moment met Jonathan, die naar de tribune verdween.

De laatste wedstrijd werd er gespeeld tegen het nog puntloze Achilles’94 za. Door alle overige uitslagen kon het deze avond gebeuren dat 4 ploegen op 7 punten zouden komen en er dan op doelsaldo of onderling resultaat (bij gelijk doelsaldo) de volgende ronde bereikt kon worden. Maar eerst maar winnen van Achilles was de opdracht. Maar de wedstrijd tegen Vitesse had heel veel kracht gekost. Het moest bij de meeste spelers van ver komen om toch nog een prestatie neer te zetten. FIT Boys begon ijzersterk en kwam weer binnen een paar minuten op 0 – 1. Via 1 – 1 en 1 – 2 voor begon de ploeg te piepen en te kraken. FIT Boys-keeper Mark Lubberts groeide uit tot held door met enkele fenomenale reddingen FIT Boys in de race te houden. Bij weer zo’n redding bleef de bal hangen voor het doel. Mark wilde nog redden, maar een Achilles-speler liep vol op hem door en duwde daarbij Elwim Dam het doel in. De scheidsrechter gaf een penalty en de reden waarom was voor iedereen onduidelijk. De bal ging er onberispelijk in (2 – 2) en FIT Boys moest weer aanzetten voor de winst en misschien plaatsing voor de volgende ronde. Tegenvaller was het uitvallen van steunpilaar achterin Wilko Stevens, met een pijnlijke kuit. De organisatie waar de ploeg steeds op kon bouwen stond minder en het was Achilles’94 die de 3 – 2 maakte. FIT Boys boorde de laatste energie aan om deze wedstrijd nog om te draaien en speelde nu meer naar voren. Er werd zelfs gescoord door Dirk van Faassen achter het standbeen langs uit een intrap, maar deze werd afgekeurd omdat een Achilles-speler niet op afstand stond bij de intrap. Achilles’94 maakte gretig gebruik van de geboden ruimte en counterde naar een 5 – 2 overwinning. De krachten waren op aan FIT Boys-zijde, de ploeg had op de toppen van hun kunnen gepresteerd maar de laatste wedstrijd was het gewoon op. Teleurstelling bij de groep en het aanwezige FIT Boys-publiek, maar ook nu weer in kleedkamer 2 was er na de teleurstelling toch wel trots. De ploeg had de huid heel duur verkocht en mede door de inbreng van FIT Boys was deze poule ongekend spannend. Drie ploegen eindigden op 7 punten en Rolder Boys werd 1e (doelsaldo +6), Vitesse’63 knap 2e (+2) en Beilen 3e (+1). Alle 3 ploegen gaan door naar de kwartfinale. Gefeliciteerd Rolder Boys, Vitesse en Beilen en succes!

Het voetbaljaar 2018 zit er op voor FIT Boys 1. Nu eerst aan het kerstdiner en dan donderdag 27 augustus is er het AutoFirst Doornbos Europacup- en Mixtoernooi van 08:30 tot 00:00 uur in de Drenthehal.