FIT Boys haalt niveau niet tegen Haulerwijk

15 februari 2020

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe speelde deze zaterdag een oefenwedstrijd tegen Haulerwijk. Waar eigenlijk de meeste competitiewedstrijden doorgang vonden, was de wedstrijd tegen CSVC uit donderdagavond al afgelast. FIT Boys had diverse schaduw tegenstanders achter de hand, maar deze hadden allemaal competitieverplichtingen. Uiteindelijk was het Haulerwijk dat zich aanbood en zo kon de ploeg van inval-coach Aljon Stahlmecke op het eigen kunstgras oefenen tegen 3e klasse B ploeg Haulerwijk. Haulerwijk zit in hetzelfde schuitje als FIT Boys en staat met 7 punten uit 15 wedstrijden onderaan in deze klasse. Er zou dus sprake moeten zijn van een gelijkwaardige strijd.

De eerste helft begon Haulerwijk veel beter dan FIT Boys en kon hun snelle voorwaartsen steeds aan het werk zetten. De FIT Boys-verdediging had de handen vol aan deze rappe aanvallers. Daar kon FIT Boys weinig tegenover zetten. In de middenfase van de 1e helft kwam FIT Boys zelf ook iets meer aan voetballen toe en kreeg ook kansen, die er niet in gingen. In de 24e minuut kwam Haulerwijk op  0 – 1. Ook FIT Boys kreeg kansen om de score te openen, maar deed dit niet. In de 42e minuut maakte Haulerwijk de 0 – 2 en ook daarna had FIT Boys de kans op ook te scoren. In de rust merkte assistent-trainer Tristan Haurissa op dat het ook makkelijk 2 – 2 had kunnen staan, als FIT Boys de kansen ook had afgemaakt.

De tweede helft wisselde FIT Boys door en leek het er in de beginfase ook op dat FIT Boys de aansluitingstreffer zou maken. Dat duurde nog tot de 65e minuut, maar toen wist Stefan Eefting het doel wel te vinden. Naarmate de 2e helft vorderde werd het steeds slordiger van FIT Boys-kant en kreeg Haulerwijk steeds meer de ruimte. in de 70e en 80e minuut maakte het ook nog de 1 – 3 en 1 – 4. FIT Boys speelde gedurende de hele wedstrijd vrij vlak en met name in de laatste fase inspiratieloos. Tussen het spelen van een competitiewedstrijd of een oefenwedstrijd zit bij FIT Boys het verschil van dag en nacht. Waar de ploeg in de competitiewedstrijden vaak tot het gaatje gaat, lijkt de ploeg in oefenwedstrijden maar moeilijk te motiveren. Een bittere constatering, maar als FIT Boys volgende week in de 2e helft tegen Hollandscheveld de 3 punten veilig stelt heeft niemand het meer over Haulerwijk. Positief lichtpuntje was het invallen van JO19-speler David Götz. Wederom, na Opa Jan en Pa Johan, een Götz-telg die bij FIT Boys furore maakt.

Volgende week om 14:30 uur speelt FIT Boys in Hollandscheveld de 2e helft van de wedstrijd tegen Hollandscheveld. De wedstrijd start bij een 1 – 1 stand.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Arjan Keizer, Tim Seubring (60e David Götz), Gerald Haandrikman (45e Bart van der West), Lars de Boer, Jako van Faassen, Julian Boom (45e Ruben Schutten), Matthijs Bonnen, Jonathan Schans, Daniël van der West en Stefan Eefting.