FIT Boys heeft complete off-day

10 mei 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Beilen-equipe van trainer/coach Alex Padding had op Hemelvaartsdag een complete off-day. Daar waar de ploeg de laatste weken in wedstrijden op strijd en passie de bovenliggende partij was, gaf het deze donderdag niet thuis. Teveel spelers zaten totaal niet in de wedstrijd en duels en de strijd om de tweede bal werden bijna allemaal verloren. BSVV oogde gretiger en feller en liet wel de absolute wil om te winnen zien. Het won dan ook meer dan terecht van FIT Boys en in de laatste fase had de eindstand nog eclatant hoog uit kunnen vallen, maar FIT Boys-keeper PeterJan Oosting voorkwam erger. De ploeg zal heel snel moeien schakelen en alle energie op komende zaterdag moeten richten om tegen SCD’83 een positief resultaat te halen. Dit is in de strijd om de promotie-/degradatieplaatsen echt nodig. FIT Boys heeft nog 3 wedstrijden om het vege lijf te redden. Het zal met een onverzettelijkheid en een ongelooflijke wil om te winnen de laatste 3 wedstrijden tegen SCD’83, FDS en SVN’69 in moeten gaan. Het is 2 voor 12, maar de ploeg heeft laten zien dat het op beslissende momenten er wel vol voor kan gaan en zaterdag 12 mei is de eerste van drie finales. 200% strijd en inzet is alles wat er gevraagd wordt.

Op deze Hemelvaarts(donderd)dag reisde FIT Boys af naar BSVV voor een hele belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de 3e klasse D. Vooraf was het lange gras onderwerp van gesprek, maar daar hadden beide ploegen mee te dealen. Al had BSVV met hun opportunistische spel hier meer baat bij dan FIT Boys, dat meer combinatievoetbal wil spelen. De eerste 8 minuten was FIT Boys de bovenliggende partij, al ontstonden er geen echte kansen. De eerste de beste corner van BSVV leverde direct succes op. Bij de tweede paal stonden 2 man vrij en 1 kopte raak (1 – 0).  Nog geen 3 minuten later was het al 2 – 0 en leek het een hele vervelende middag te worden voor FIT Boys. Waar FIT Boys niet direct afdrukte bij mogelijkheden, was BSVV razend effectief. FIT Boys kreeg echt wel kansen, maar miste scherpte voor het doel. Toen na een half uur spelen ook nog de 3 – 0 viel, had FIT Boys het mentaal heel erg zwaar. Tegen het einde van de eerste helft kreeg FIT Boys kleine mogelijkheden. Zo verdween een krullend schot van Matthijs Bonnen net over de kruising. FIT Boys probeerde de aansluitingstreffer te maken voor de rust, maar slaagde daar niet in.

De tweede helft schoof laatste man Ruud Seubring door naar de spits. Rechtsback Arjan Keijzer bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Jeroen Boelen. FIT Boys drukte BSVV ver terug en al snel na rust kreeg spits Ruud Seubring de uitgelezen kans op de 3 – 1. Hij kwam alleen voor de keeper, maar was vooral bezig met het wel of niet buitenspel staan. De vlag bleef naar beneden, maar Ruud kreeg teveel tijd om na te denken. Hij schoot tegen de BSVV keeper en zo werd deze 100%-kans gedegradeerd tot een mogelijkheid. De niet fitte Gerald Haandrikman werd vervangen door de eerste speler aan FIT Boys-zijde van na 2000, JO19-speler Kevin Kooistra. Hij kwam er bij op het middenveld. Ondanks het optische overwicht van FIT Boys was het BSVV dat steeds weer voor gevaar zorgde. In de 76e minuut werd de wedstrijd definitief beslist (4 – 0) en was het geloof aan FIT Boys-zijde op een beter resultaat vervlogen. Toch was het Ruud Seubring die tegenscoorde (79e, 4 – 1). Nu alleen voor de keeper miste hij niet. De tijd leek te kort om het tij nog te keren. FIT Boys speelde op de helft van BSVV, maar geef veel ruimte weg. Het was aan FIT Boys-keeper PeterJan Oosting te danken dat BSVV niet uitliep naar een monsterscore. Het mooiste doelpunt werd bewaard tot de 90e minuut. De jonge linksbuiten van BSVV (nog JO17-speler) speelde zijn directe tegenstander uit, sneed naar binnen en plaatste de bal met een prachtige curve in de verre hoek (5 – 1). Op de FIT Boys-bank was er, ondanks de teleurstelling, bewondering voor dit prachtige doelpunt. Het maakte de teleurstelling direct na afloop niet minder op. Een totale deceptie voltrok zich voor FIT Boys op deze Hemelvaartsdag. BSVV Trainer/coach Alex Visser herkende FIT Boys niet terug: “Ik heb jullie zien spelen tegen Tonego thuis en de passie en strijd spatte er van af. Dat zag ik vandaag totaal niet terug. De FIT Boys-ploeg was voor mij onherkenbaar.” Er is kort tijd om uit te huilen en dan moet de ploeg zich heel snel herpakken om zo zaterdag 12 mei uit tegen SCD’83 met 200% passie en inzet voor de 3 punten te strijden.

De wedstrijd zaterdag 12 mei uit tegen SCD’83 in Dedemsvaart start om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Compagner.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Arjan Keizer (45e Jeroen Boelen), Ruud Seubring, Gerald Haandrikman (60e Kevin Kooistra), Renaldo Boom, Julian Boom (80e Dirk van Faassen), Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Jesse Drenth, Stefan Eefting en Christiaan Trijbels.