FIT Boys in beker kansloos tegen BSVV

30 augustus 2020

Zaterdagmiddag stond op Sportpark Noord-West de eerste serieuze testcase op het programma voor de Auto Beilen-/DS Reclame-/Auto Hopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh. De bekerwedstrijd tegen competitie- en gemeente-genoot BSVV. Voor Otto en assistent-trainer Tim Seubring was het wel even puzzelen, want diverse spelers waren door uiteenlopende redenen nog niet aanwezig. Uiteindelijk trok BSVV meer dan terecht aan het langste eind en won eigenlijk vrij eenvoudig met 0 – 3. BSVV maakte een sterke en gretige indruk. Voor FIT Boys is er nog veel werk te doen. Positief lichtpuntje waren de invalbeurten van de JO19-spelers, die meer dan verdienstelijk meededen.

Pupil van de Week Robin Flokstra trapte de wedstrijd af. De eerste helft was BSVV duidelijk de bovenliggende partij en na 6 minuten lag de bal al achter FIT Boys-keeper Robert Haandrikman (0 – 1). FIT Boys was zoekende in de organisatie, speelde te veel te lange bal en had dus steeds kort balbezit. BSVV speelde op de helft van FIT Boys en BSVV-keeper Melvin van den Broek had een makkelijke middag. Hoewel de doelpunten ook het gevolg waren van het overwicht dat BSVV creëerde, werden de doelpunten vaak ook ingeleid door fouten aan FIT Boys-zijde. Na een half uur werd het 0 – 2 en leek de wedstijd al beslist. Spits Martijn de Vries, nog niet volledig fit, ging er na een half uur geblesseerd af en werd vervangen door Ruben Oostenbrink en met de 0 – 2 stand gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft wisselde FIT Boys door en vervingen JO19-speler Mike Jonink en Dirk Jan Smelt Gerald Haandrikman en Renaldo Boom. In de loop van de 2e helft kwam JO19-speler Tim Lutgers Leon Timmerman nog vervangen. Mike Jonink hield zich achterin in het centrum samen met laatste man Matthijs Bonnen prima staande. En ook Tim Lutgers op rechtsvoor had een goede inbreng. Een prettige constatering en sowieso stond het de 2e helft beter aan FIT Boys-zijde. Het kreeg ook kansen, waarvan één (of eigenlijk drie) 100%. Bij een scrimmage voor het doel werd er binnen de 5 meter tot driemaal toe afgevuurd, maar evenzovele malen stond op de keeper of een speler een doelpunt in de weg. Aan de andere kant scoorde BSVV nog wel de 0 – 3 (65e) andermaal na een fout aan FIT Boys zijde. Na 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter Jansen voor het einde en won BSVV meer dan terecht met 0 – 3 van FIT Boys.
Zaterdag 5 september speelt FIT Boys om 14:30 uur de 2e bekerwedstrijd uit tegen Tynaarlo. BSVV ontvangt FC Assen.

(Foto’s: Ria de Vries)