FIT Boys in spektakelstuk naar gelijkspel tegen Elim

17 september 2016

(Foto’s: Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding kreeg deze zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West hekkensluiter Elim op bezoek. Het zou een hete middag worden, waarbij Elim alle (on)geoorloofde middelen aangreep om met één of meer punten uit Beilen te vertrekken. Toen de kruiddampen waren opgetrokken was de stand op het veld 11 FIT Boys-spelers tegen 9 Elimieten en was de stand op het scorebord 3 – 3. Een groot compliment verdient scheidsrechter Benjamins (uit Emmen!) die ondanks de af en toe verhitte gemoederen rustig bleef en op de juiste momenten de juiste beslissingen nam. En dat begon al voor de wedstrijd.

Elim kwam om 14:05 uur zonder spelerspassen op Sportpark Noord-West aan. De passen werden tijdens/na de wedstrijd teruggevonden op een opmerkelijke plek: in het ballenhok van Elim. Scheidsrechter Benjamins had dit in zijn scheidsrechterscarrière nog nooit meegemaakt. Na het raadplegen van de KNVB kon er, na het zien van de ID-bewijzen van de Elimspelers, rond 14:50 uur gestart worden met de wedstrijd. Een coulante en correcte beslissing van de scheidsrechter. FIT Boys liet zien de betere ploeg te hebben, Elim zette daar een flinke dosis strijdlust tegenover en zocht de grenzen van het toelaatbare op. Scheidsrechter Benjamins liet tijdens de wedstrijd deze grenzen regelmatig zien door diverse gele kaarten en twee rode kaarten te trekken, met name voor de Elimieten. Ondanks het overwicht van FIT Boys was het Elim dat de score opende in de 14e minuut (0 – 1). Het spelbeeld veranderde niet en FIT Boys had vele mogelijkheden, maar maakte of verkeerde keuzes of had het vizier niet op scherp staan. Het duurde dan ook tot de 34e minuut voordat Matthijs Bonnen de 1 – 1 binnenschoot. Dat leek de ruststand te worden, maar op slag van rust werd er achterin bij FIT Boys slecht weggewerkt en op de rand zestien legde een Elim-speler aan en de bal verdween met een boog in de kruising (1 – 2). Rust.

Kort na rust lag de gelijkmaker toch alweer achter de Elim-goalie. Na een handsbal in de zestien kreeg FIT Boys een penalty en deze schoot Leon Timmermans onberispelijk binnen. De strijd werd heftiger en heviger en 5 minuten later lag de bal aan de andere kant ook op de stip na een overtreding net binnen de lijnen en die werd, ondanks het in de goede hoek liggen van Peter Jan Oosting, toch benut (2 – 3). Weer moest FIT Boys aanzetten om de gelijkmaker te forceren. FIT Boys leek in het zadel te worden geholpen na een tweede, en dus rode, kaart voor de Elim-aanvoerder. Elim speelde met 10 man en loerde op de counter, FIT Boys zette Elim vast op eigen helft en voerde de druk enorm op. Elim greep alle middelen aan om de 2 – 3 over de streep te spelen. Tijdrekken, blessures insinueren en pittige overtredingen maken. Zoals gezegd gaf scheidsrechter Benjamins geen krimp en gaf diverse gele kaarten. In een hectische slotfase was het spitsuur in de Elim-zestien en werden er heel wat vrije ballen en corners voor het Elim-doel gebracht. Bij één zo scrimmage voor het doel werd de inzet bij de tweede paal door een Elim-speler met beide handen uit het doel gewerkt. Een rode kaart volgde en Elim moest met 9 man verder. Wederom weer een terechte penalty en weer nam Leon Timmerman zijn verantwoordelijkheid en schoot, via de Elim-keeper, binnen (3 – 3). FIT Boys zette nog aan in de 6 minuten extra tijd, maar wist de winst niet te pakken. Alle spelers (met name ook de spits buiten het oog van de scheidsrechter), de begeleiders, de spelers met een veldverwijzing, een Elim-fan binnen de afrastering en de overige Elim-fans deden er alles aan om eerst de 3 punten en later dat ene punt veilig te stellen. Mooi is het dan te zien dan na het laatste fluitsignaal Elim alles weer vergeten is en er weer handen worden geschud en gelachen. Dan kloppen de woorden van wijlen Rinus Michels wel en zeker in Elim: “Voetbal is oorlog.”

Volgende week zaterdag 24 september speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Nieuwleusen 1.