FIT Boys kan Achilles’94 één helft bijhouden

19 oktober 2019

(Foto’s: Sportimages.nl & Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging op bezoek bij de gedoodverfde kampioen Achilles’94. Met een selectie die niet zou misstaan in de 1e klasse/hoofdklasse leek op voorhand de ploeg uit Assen een paar maatjes te groot voor FIT Boys. Maar hoe anders liep de 1e helft. FIT Boys speelde gegroepeerd en in een strakke organisatie en daar wist Achilles zich in eerste instantie geen raad mee. Bij één van de weinige uitvallen van FIT Boys rond de 5e minuut kon Stefan Eefting de zestien in en werd onreglementair gestuit. Strafschop en omdat Stefan voor een blessurebehandeling langs de kant stond, nam Tim Seubring plaats achter de bal. Hij verzaakte niet en schoot FIT Boys best wel onverwacht op 0 – 1. Daarna drukte Achilles’94 FIT Boys ver terug en creëerde het ook kansen, maar was niet scherp genoeg in de afwerking. FIT Boys-keeper Peterjan Oosting leek de ‘nul’ te houden tot aan de rust. Helaas viel in de 42e minuut toch de 1 – 1 en het was weer een penalty. Wilko Stevens tikte op de rand zestien de bal prima weg, maar de Achilles-speler ging gewillig neer over de uitgestoken voet. Strafschop en die werd door Sarkinovic goed ingeschoten, ondanks dat Peterjan Oosting in de goede hoek lag (ruststand 1 – 1).

In de rust zou er gewisseld worden, maar in de warming up was Kevin Kooistra al geblesseerd geraakt. Ondanks wat lapmiddelen in de 1e helft bleek hij niet fit. Ook de volgende wissel Nick Middelbos bleek in de warming up in de rust niet fit en zo bleef Johan Vriesema staan. Binnen 2 minuten in de 2e helft gaf FIT Boys de wedstrijd weg. De bal werd op het middenveld knullig bij de tegenstander in de voet geschoven en topscoorder van Achilles’94 en de 3e klasse D Tjong-A-Sie wist hier wel raad mee. Met een rake schuiver in de linker benedenhoek liet hij FIT Boys-keeper Peterjan Oosting kansloos. De net van en blessure teruggekeerde Jonathan Schans had het zwaar en kreeg last. Maar ook andere spits Stefan Eefting was niet meer okselfris. Tussendoor voerde Achilles’94 de score nog op naar 4 – 1 via andermaal Tjong-A-Sie en Sarkinovic. Jonathan Schans ging er geblesseerd af en werd vervangen door Daniël van der West. Stefan Eefting gaf met een duim aan dat hij door kon en zo kon wisselspeler/-keeper Robert Haandrikman langs de kant blijven. De wedstrijd eindigde, los van de uitslag, nog met een behoorlijke domper. Rechtsback Wilko Stevens verdraaide bij een eenzijdige actie zijn knie volledig en hij en de spelers van Achilles’94 hoorden het knappen. Hij viel kermend van de pijn neer. Direct verzorging in het veld en een brancard moest er aan te pas komen om de kleedkamer te halen. Scheidsrechter Wiersema floot direct daarna voor het einde van de wedstrijd. De Achilles’94-spelers en -staf werden gefeliciteerd, maar iedereen, inclusief Achilles’94, waren meer bezorgd om de blessure van Wilko. Bij het ter perse gaan van dit bericht zat er verband om de knie en kon Wilko er wel een beetje op lopen. Beterschap en sterkte Wilko! Afwachten dus, maar wel een domper op een wedstrijd die je altijd kunt verliezen (wat ook gebeurde).

Volgende week speelt FIT Boys 1 om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen CSVC uit Coevorden.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Wilko Stevens, Tim Seubring, Ruud Seubring, Matthijs Bonnen, Johan Vriesema, Elwin Dam, Bart van der West, Jako van Faassen, Stefan Eefting, Jonathan Schans (75e Daniel van der West).