FIT Boys verliest na gelijkspel andermaal 2 punten

20 oktober 2018

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen oogst louter lof en respect van de tegenstanders, maar staat aan het einde van de meeste wedstrijden met 1 of 0 punten zuur te kijken. Zo ook weer deze zaterdagmiddag tegen de ongeslagen koploper Nieuwleusen. Na amper 2 minuten stond het 0 – 1 (Reinier Meijerink) en had FIT Boys het moeilijk. Daarna kwam FIT Boys sterk terug en maakte Matthijs Bonnen de 1 – 1 (16e minuut). In de tweede helft ronde Jos Gerding een werkelijk prachtige aanval via opkomende verdediger Wilko Stevens mooi af (60e, 2 – 1). Daarna stopt één van de uitblinkers Peter Jan Oosting een penalty en leek FIT Boys koploper Nieuwleusen de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. De verslaggever van Nieuwleusen had de kop al klaar: “FIT Boys op karakter naar overwinning!” Het mocht niet zo zijn. Heel ver in blessuretijd, na een tweede gele kaart voor aanvoerder Ruud Seubring, moest FIT Boys het hoofd toch nog buigen. In de 96e minuut scoorde Nieuwleusen de 2 – 2, wie anders dan Reinier Meijerink. Nieuwleusen vierde dit punt en FIT Boys was in rouw. Twee verloren punten. Na afloop gaf Nieuwleusen eerlijk toe: “Jullie hadden meer verdiend.” Daar koopt FIT Boys niets voor. Leuk die complimenten, maar de ploeg verdiende juist vanmiddag tegen het ongeslagen Nieuwleusen de volle 3 punten.

Het in grote getale aanwezige publiek, ook Nieuwleusen was uitgelopen, en onder aangename nazomerse omstandigheden trapten nummer 8 FIT Boys en koploper Nieuwleusen om half drie af. Het leek of FIT Boys niet goed wakker was en Nieuwleusen begon sterk. Na 2 minuten glipte de pijlsnelle Reinier Meijerink van eigen helft al door de FIT Boys-verdediging en zette Nieuwleusen op 0 – 1. FIT Boys moest zich herpakken en de zaak beter neerzetten en kwam na een kwartier beter in de wedstrijd. Tegen zo’n sterke ploeg moet je een topprestatie leveren en langzaam groeide FIT Boys qua inzet en wedstrijdbeleving naar een topniveau. In de 16 minuut kreeg FIT Boys al loon naar werk, al was daar wel een blunder van de Nieuwleusen-keeper voor nodig. Een vrije bal van Matthijs Bonnen werd hem te machtig en met een stuit verdween de bal in het doel (1 – 1). En in deze fase van de wedstrijd had FIT Boys het heft in handen. Buitenspelers Jonathan Schans en Stefan Eefting waren sterk op dreef en lieten menigmaal hun directe tegenstander hun hielen zien. De tegenstander van Stefan werd zelfs in de 2e helft gewisseld en stond naast de zijlijn nog te tollen op zijn benen. Ook centrale middenvelder Elwin Dam speelde wederom een ijzersterke pot en stopte heel veel energie in de wedstrijd.

De tweede helft was er sprake van een meer gelijk opgaande strijd, met dat verschil dat FIT Boys naast voetballen ook een tomeloze inzet en passie aan de dag legde. Nieuwleusen dacht het deze middag voetballend te gaan doen en kon niet mee in het moordende tempo waarmee FIT Boys druk zette en speelde. Conditioneel blijkt de formatie uit Beilen de beste ploegen in de 3e klasse makkelijk de baas en Nieuwleusen besefte dat het wel eens een hele lastige middag zou kunnen gaan worden. En dat werd het. In de 68e minuut onderschepte de ijzersterk spelende centrale verdediger Wilko Stevens de bal bij de middenlijn, stoomde op naar voren en uit deze aanval werd spits Jos Gedring bereikt en hij promoveerde deze werkelijk prachtige aanval met zijn linker tot doelpunt (2 – 1). Nieuwleusen leek een wonder nodig te hebben om hier überhaupt nog een punt uit te slepen en dat wonder kwam. Een voorzet laag in de zestien van FIT Boys stuiterde raar op en kwam via het lichaam op de arm van Renaldo Boom. Scheidsrechter Wenting wees resoluut naar de stip en Nieuwleusen nam dit presentje dankbaar in ontvangst. De bal verdween vanaf de stip richting linkerhoek, maar FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting liet deze middag zie bij de topkeepers van de 3e klasse te horen. Met een katachtige reactie tikte hij de bal er uit en zo bleef de stand 2 – 1. Het Nieuwleusen-kamp had zich al verzoend met een nederlaag. De verslaggever van Nieuwleusen, die opvallend veel gelijkenis vertoonde met Willibrord Frequin (“Ja, jullie dachten zeker even te winnen van Nieuwleusen hé.”), had de kop van het verslag al klaar “FIT Boys op karakter naar overwinning!” Maar in de laatste minuten van een wedstrijd valt vaak de echte beslising. Zo nu ook. Eerst was er een rode kaart na twee keer geel voor Ruud Seubring. Bij de tweede gele kaart blesseerde beide spelers elkaar en ging Ruud dus geblesseerd van het veld. Met 10 man was het zorgen dat FIT Boys de 2  – 1 voorsprong over de eindstreep zou spelen. Door de vele wissels en blessurebehandelingen trok scheidsrechter Wenting 8 minuten bij en in de 97e minuut was er sprake van totale deceptie bij FIT Boys en ongekende vreugde bij Nieuwleusen. Wie anders dan Reinier Meijerink rommelde zich langs de FIT Boys-verdedigers en schoof de bal laag in de verre hoek (2 – 2). Kort daarna floot Wenting de wedstrijd de boeken in. FIT Boys was in zak en as en Nieuwleusen besefte dat ze hier heel erg goed weg waren gekomen. Van de toeschouwers van zowel Nieuwleusen als FIT Boys en van de eigen staf en die van Nieuwleusen, kreeg FIT Boys niets dan lof. Wat een vechtmachine, wat een passie en beleving. Volgens de Nieuwleusen-staf gaan niet veel ploegen hier in Beilen winnen. Een heel mooi compliment, maar zo kort na de wedstrijd koopt FIT Boys hier niets voor. Weer twee punten verloren (waar kennen we dat van) en dus weer na een gelijkspel met 2 – 2 verloren….

Volgende week speelt FIT Boys de verste uitwedstrijd om 14:30 uur uit tegen Bant.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Julian Boom, Wilko Stevens, Ruud Seubring, Julian Boom,  Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Jesse Drenth (60 Kevin Kooistra), Stefan Eefting, Jos Gerding, Jonathan Schans.