FIT Boys krijgt stevig klop van Vitesse’63

18 januari 2020

Zaterdag 18 januari speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Arjan Schepel de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de o zo belangrijke tweede competitiehelft uit in Koekange tegen Vitesse’63. Door afwezigheid van diverse spelers (weekend weg en blessures) kon Arjan Schepel diverse spelers op diverse posities proberen. FIT Boys startte nog uitstekend aan de wedstrijd en had de 1e 22 minuten de wedstrijd in handen. Het had meer de bal, speelde op de helft van Vitesse’63 en het strijdplan zoals afgesproken werkte. Maar toen dacht FIT Boys de vrienden uit Koekange ook even te moeten helpen na een lastig begin en gaf de doelpunten makkelijk weg. Een slechte inspeelpass van achteruit in de voeten van een tegenstander leidde de 1 – 0 in. Spits Jeroen van den Berg stond helemaal vrij en maakte voor FIT Boys-keeper Robert Haandrikman geen fout. Nog geen minuut later lag de bal alweer in het netje, weer na onoplettendheid aan FIT Boys-zijde. Mark van der Linde maakte de 2 – 0. Hierdoor was FIT Boys het even helemaal kwijt en in de 26e minuut werd het ook nog 3 – 0 door wederom Jeroen van den Berg. Gelukkig voor FIT Boys brak toen de rust aan en kon trainer/coach Arjan Schepel de puntjes even weer op de i zetten en wisselen. Er was al één noodgedwongen wissel  door wederom een blessure aan FIT Boys-zijde. Jonathan Schans kwam heel ongelukkig neer na een duel en blesseerde zijn knie. Hij werd in de 40e minuut al vervangen door Mark Visser.

Na de rust pakte FIT Boys het toch weer uitstekend op en speelde het 1e kwartier van de 2e helft weer op het niveau van de eerste 22 minuten van de 1e helft. Naarmate de 2e helft vorderde zakte het niveau toch weer af en kenmerkte het spel van FIT Boys zich vooral door heel veel balverlies onder andere door verkeerde keuzes. Het hielp Vitesse in het zadel en deze ploeg liet zien over een 3e klasse-waardig elftal te beschikken. De ploeg uit Koekange staat ruim bovenaan en zal dit jaar kampioen moeten worden. Vitesse’63 pakte in de 62e minuut de draad van het scoren weer op en sneed soms wel erg eenvoudig door de FIT Boys-verdediging. De ploeg heeft veel lopende mensen en aan FIT Boys-zijde gebeurde het te vaak dat er in een Vitesse-combinatie niet meegelopen werd met de lopende man en dan krijg je de doelpunten wel heel makkelijk tegen. In de 62e minuut scoorde Alfred Pekel de 4 – 0 en vanaf dat moment lukte er weinig tot niets maar aan FIT Boys zijde. Vitesse’63 tilde de score naar 6 – 0 door 2 doelpunten van Tim Kuik (68e en 70e minuut) en toen mocht FIT Boys de spreekwoordelijke eer nog redden. Het kreeg een penalty en die werd onberispelijk binnengeschoten door Stefan Eefting (82e 6 – 1). De gifbeker was nog niet leeg, want Tim Kuik maakte de drie en dus de hattrick vol en maakte in de 85e minuut 7 – 1 van. Toen vond de scheidsrechter het wel genoeg en floot af. FIT Boys moet tijdens de 1e competitiewedstrijd volgende week wel meer dan 35 minuten scherp blijven en kan het zich niet permitteren om te spelen zoals in grote delen van de wedstrijd tegen Vitesse’63. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel de komende trainingsweek.

Zaterdag 25 januari speelt FIT Boys de 1e competitiewedstrijd na de winterstop thuis op Sportpark Noord-West om 15:00 uur tegen ZZVV.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Jako van Faassen, Julian Boom, Arjan Keizer (45e Jesse Turkstra), Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Mark Seubring, Martijn de Vries (45e Johan Vriesema), Jonathan Schans (40e Mark Visser), Ruud Seubring en Stefan Eefting.