FIT Boys laat het liggen tegen Lutten

7 december 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

Op deze natte zaterdagmiddag speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen thuis op kunstgras tegen Lutten. Andermaal moest de staf een beroep doen op FIT Boys 2 en de JO19. Met 11 eigen spelers, 3 van het 2e en 1 JO19-speler trad de ploeg aan voor wederom een belangrijk duel. Eerst scoorde Pupil van de Week Kudush Habte en toen kon de wedstrijd beginnen. FIT Boys probeerde druk te zetten, maar Lutten kon daar toch vaak onderuit voetballen. De gevaarlijkste kans was voor Lutten. Achterin werd niet goed gestapt en zo stond de Lutten-aanvaller niet buitenspel. Hij schoot de bal prima langs de uitgekomen Peterjan Oosting, maar via de binnenkant paal ging de bal over de achterlijn. Ondanks dat Sinterklaas het land al weer verlaten had, gaf FIT Boys toch twee cadeautjes aan Lutten die het gretig in ontvangst nam. Twee keer dom balverlies achterin leidde evenzovele doelpunten in. In de 36e minuut maakte Ronald Kosse de 0 – 1 en in de 45e minuut scoorde Ewoud Altena de 0 – 2. En dat was ook de ruststand.

In de rust wisselde trainer/coach Joop van Dalfsen en kwamen Jonathan Schans en Mark Visser in het veld voor Gerald Haandrikman en Lars de Boer. FIT Boys voetbalde meer naar voren, maar bleef slordig in de passing en dat zorgde voor veel balverlies. Gelukkig deed Lutten hier weinig mee, want ook de ploeg uit Slagharen speelde slordig. In de middenfase van de tweede helft lag het aan beide kanten helemaal open en golfde het spel op en neer en kreeg FIT Boys ook nog een goede kans op de aansluitingstreffer. Mark Visser, die goed inviel, was zijn directe tegenstander op rechts te slim af en gaf de bal hard en laag voor, maar voor het doel werd dit buitenkansje door iedereen gemist. Ook diverse corners leverden wel gevaar op maar geen doelpunt. Aan de andere kant counterde Lutten er lustig op los en gooide in de 79e minuut de wedstrijd in het slot. Ronald Kosse scoorde zijn 2e van de middag en maakte de 0 – 3. Trainer/coach Joop van Dalfsen bracht nog één aanvallende wissel. Verdediger Bart van der West ging naar de kant en JO19-speler Ruben Oostenbrink kwam er bij in de spits. Bij één van de vele aanvallen, kreeg Matthijs Bonnen binnen de zestien meter de bal in de voet met de rug naar het doel. Met een bekeken hakje verraste hij de Lutten-goalie en scoorde de 1 – 3 (89e minuut). FIT Boys probeerde nog voor meer te gaan, maar scheidsrechter Woering uit Assen trok niet veel tijd bij en floot rond 16:50 uur deze wedstrijd de boeken in. Een slechte eerste helft werd gevolg door een betere tweede helft, maar het was deze middag niet genoeg voor een punt/punten.

Volgende week zaterdag 14 december speelt FIT Boys de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop uit tegen Hollandscheveld.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Arjan Keizer, Ruud Seubring, Gerald Haandrikman (45e Jonathan Schans), Lars de Boer (45e Mark Visser), Elwin Dam, Jos Gerding, Bart van der West (80e Ruben Oostenbrink), Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Jako van Faassen.