FIT Boys laat punt glippen tegen Hardenberg

21 april 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding kreeg deze zaterdagmiddag nummer 4 uit de 3e klasse D Hardenberg’85 op bezoek. In de uitwedstrijd ging FIT Boys er kansloos af met 5 – 1. Maar FIT Boys is niet meer de ploeg van de 1e competitiehelft en dat bleek ook wel uit het respect wat Hardenberg in de bestuurskamer uitsprak. Pupillen van de Week Ties en Ruben van Beelen (JO91-) verrichten de aftrap en scoorden. Hoewel Hardenberg’85 een erg goed voetballende ploeg heeft, zette FIT Boys daar de nodige strijd en inzet tegenover. Het speelde compact en Hardenber’85 kreeg geen noemenswaardige kansen. Maar ook aan de andere kant had de doelman van Hardenberg weinig tot niet te doen. De grootste kans kwam uit een spelhervatting. Jesse Drenthe plaatste vanaf rechts de bal prima bij de tweede paal, waar Julian Boom inkopte maar de bal net voorlangs ging. Zo leken de ploegen te gaan rusten met een 0 – 0 stand, totdat in de 42e minuut de bal diep werd gespeeld door Hardenberg. Good old FIT Boys-keeper Joost van het Reve kwam buiten de zestien en kopte de bal weg. Die kwam voor de voeten van Hardenberg-speler Patrick Meier die zich niet bedacht en tussen de duikende Joost en de paal het net vond (0 – 1). Een domper zo voor de rust, maar Alex Padding gaf in de rust aan rustig en geduldig te blijven. Behalve die (weggegeven) kans, had FIT Boys verder geen kansen weggegeven. En eigen mogelijkheden zouden nog zeker komen.

De 2e helft eiste scheidsrechter Wenting af en toe de hoofdrol op. Hij liet regelmatige de beide assistent-scheidsrechters staan, ondanks hun vlagsignaal, of nam hun signaal niet over. En in de 64e minuut gaf hij Hardenberg een penalty. De Hardenberg-aanvaller kruiste voor Julian Boom langs en een lichte aanraking was genoeg om te duikelen. Op een afstandje beoordeelde Wenting dit als een strafschop, de protesten hielpen niet meer. Deze buitenkans vanaf 11 meter werd onberispelijk binnengeschoten door Rick Broek (0 – 2). Daar waar vorig seizoen het geloof bij de ploeg na zo’n domper weg leek te vloeien, stroopte FIT Boys nu de mouwen nog eens flink op en drukte Hardenberg ver terug. Maar zoals wel vaker het probleem, de kansen die er kwamen werden niet benut of in of op de rand zestien werden de verkeerde keuzes gemaakt. In de rug van de verdediging van FIT Boys lag heel veel ruimte. En bij een counter was de Hardenberg-spits er vandoor. Tim Seubring kwam in duel met hem en de spits ging handig naar de grond en dook de zestien in. De Hardenberg-bank sprong op en dacht weer een strafschop te krijgen en de bal werd al op de stip gelegd. Scheidsrechter Wenting legde de bal net buiten de zestien en de vrije bal verdween in de muur. Aan de andere kant leverde in de 73e minuut het offensief van FIT Boys dan toch succes op. Het was uitgerekend Elwin Dam, die nooit scoort, die de 1 – 2 maakte bij de 2e paal. Hardenberg wankelde en hing als een aangeslagen bokser in de touwen. Conditioneel, zoals al vaker dit seizoen, was FIT Boys de bovenliggende partij en rechtsback Arjan Keijzer was vaker in de buurt van de achterlijn van de tegenstander dan de eigen achterlijn te vinden. FIT Boys drukte door en hield Hardenberg in een wurggreep. De klok, die op het scorebord vanaf minuut 1 op ‘één’ stond, tikte door in het nadeel van FIT Boys. Maar door de nodige blessurebehandelingen, wissels en tijdrekken van Hardenberg trok scheidsrechter Wenting er de nodige minuten bij. Ver in blessuretijd werd een corner van FIT Boys niet goed weggewerkt. De bal kwam weer voor de voeten van Elwin Dam die scoorde. FIT Boys vierde feest, maar de Hardenberg-grensrechter stond met de vlag omhoog. Buitenspel en geen goal en van het FIT Boys-publiek kwam het bericht dat dit helaas klopte. Wat een deceptie aan FIT Boys-zijde toen Wenting in de 95e minuut affloot. Veelzeggend was de opmerking van een Hardenberg-speler aan het adres van zijn leider: “Zo, wat zijn we hier goed weggekomen.” FIT Boys de complimenten, maar Hardenberg de punten. Maar de manier waarop FIT Boys Hardenberg partij gaf verdient respect en geeft vertrouwen voor de rest van de competitie. Met deze inzet en strijd gaat FIT Boys zich in de veilige middenmoot spelen.

A.s. woensdag 25 april ontvangt FIT Boys om 20:00 uur thuis op Sportpark Noord-West nummer 5 Tonego. De ploeg zal weer gaan voor de volle winst.

Opstelling FIT Boys: Joost van het Reve, Arjan Keijzer, Tim Seubring (70e Matthijs Bonnen), Ruud Seubring, Renaldo Boom, Julian Boom, Elwin Dam, Jos Gerding, Jesse Drenth (75e Dirk van Faassen), Stefan Eefting en Christiaan Trijbels (75e Jonathan Schans).