FIT Boys ligt al uit Protos Weering

23 december 2017
de Webmaster

Er kan maar één bladzijde bij worden geschreven in de historie van FIT Boys op het Protos Weering Zaaltoernooi. Zaterdagavond in de Drenthehal wilde bij de ploeg van trainer/coach Alex Padding weinig tot niets lukken en trof het sterke tegenstanders Beilen en Hoogeveen en outsiders Ruinen en Dwingeloo. Met 3 punten uit 4 duels is het Protossprookje al weer uit voor de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe.

De avond begon voor FIT Boys met een wedstrijd tegen Ruinen. FIT Boys begon sterk, had veel balbezit en speelde nadrukkelijk op de helft van Ruinen. Maar waar het wel vaker aan ontbreekt, daar ontbrak het nu ook aan: kansen benutten. Geheel tegen de verhouding in maakte Ruinen de 0 – 1, en ging nog nadrukkelijker achter over hangen. Toen Ruinen ook nog de 0 – 2 maakte, leek de wedstrijd al gespeeld. Het was Ruud Seubring die de 1 – 2 maakte en FIT Boys ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. En er kwamen 100%-kansen, Ruud kon haast op de doellijn de voet tegen de bal zetten, raakte deze verkeerd en de bal ging naast. Een schot op de lat of een Ruinen-speler of de keeper lag in de weg. In de slotseconden maakte Ruinen ook nog de 1 – 3. Een verliespartij.

De tweede wedstrijd was die tegen buurman Beilen. Er stond was op het spel. Behalve de eer stelden Cafe Bar ’t Zwaantje en Restaurant Pala’s een vat bier en 10 pizza’s beschikbaar voor de winnaars. Het bleek deze avond een ongelijke strijd. Beilen zette vroeg druk en daardoor was FIT Boys steeds snel de bal kwijt. Beilen dicteerde en kreeg kansen en scoorde ook de 1 – 0 en 2 – 0. Pas halverwege de wedstrijd werden de uitworpen van FIT Boys-keeper Mark Lubberts lang en kreeg FIT Boys ook kansen. Tot tweemaal toe speelde FIT Boys met een man meer. Bij de tweede keer begon die periode met een penalty, maar Tim Seubring schoot over. Het wilde niet lukken en Beilen ging terecht met de overwinning aan de haal.

De off day van FIT Boys zette zich door tegen 3e klasse D-genoot Hoogeveen, zonder geblesseerde Guido ten Cate. Er werd kansloos met 0 – 4 verloren en het Protossprookje was al voorbij. Het enige dat de ploeg nog kon doen was de eer redden en dat deed het tegen Dwingeloo door met 4 – 3 te winnen. Over en uit dit jaar voor FIT Boys in het Protos Weering Zaaltoernooi.

Beilen en Hoogeveen gingen als nummer 1 en 2 rechtstreeks door en Dwingeloo bleek als één van de beste nummers drie ook door naar de Kwart Finale. Allemaal gefeliciteerd en succes in de volgende ronde.

FIT Boys kan zich gaan op maken voor het Euro Panna Mixtoernooi voor alle jeugd van FIT Boys en ST Beilen/FIT Boys en voor het Mixtoernooi voor alle senioren en JO19 van FIT Boys en ST Beilen/FIT Boys. Fijne feestdagen!