FIT Boys loopt tegen SCN achter de feiten aan

16 augustus 2015

(Foto’s: Harmen Oldersma)

De 3e oefenwedstrijd ging de Raven Advies-equipe op bezoek bij 4e klasser SCN, met als trainer oude bekende Frens Waninge. Het werd een weerzien waarbij Frens achteraf het meest tevreden was. FIT Boys begon zeer slap aan de wedstrijd. Na 6 minuten stond FIT Boys al met 2 – 0 achter, en liep het dus achter de feiten aan. Al na 49 seconden lag de bal voor het eerst achter FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting. En na 6 minuten was het al 2 – 0. De mannen van trainer/coach Ronald Bosma waren blijkbaar nog niet wakker en leken er weinig zin in te hebben. Daarna kreeg de ploeg nog wel enkele spaarzame kansjes (Leon Timmerman, Marten Oldersma), maar deze werden niet afgemaakt.

Direct na de rust kwam de ploeg terug in de wedstrijd Ruud Seubring, terug van vakantie, werd gevloerd in de zestien. Een terechte penalty volgens scheidsrechter Jaap Snippe, maar Ruud Seubring ging toch maar even verhaal halen bij de dader aan SCN-kant. Op last van de scheidsrechter werden beide spelers gewisseld. Wat restte was de penalty en die werd binnengeschoten door Leon Timmerman (2 – 1). In de 70 minuut viel de 2 – 2 na een fout in de SCN-verdediging. De bal kon worden opgepikt door Jos Gerding en die stoomde op het doel af en ronde foutloos af. Toch wist SCN de winst te pakken. Uit een van de spaarzame aanvallen van SCN de 2e helft wordt de bal er prachtig ingekopt. Eindstand derhalve 3 – 2. Volgens leider Martin Datema al met al een wedstrijd om maar snel te vergeten en er kon één goede les getrokken worden: “zo moet het niet!”

Dinsdagavond om 19:30 uur speelt FIT Boys de laatste oefenwedstrijd uit tegen Pesse za.