FIT Boys maakt gelijkmaker niet, BSVV beslist derby in voordeel

27 september 2020

(Foto’s: Ria de Vries)

Deze zaterdagmiddag reisde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh naar Bovensmilde voor de Midden Drenthe-derby tegen BSVV. De eerste helft had FIT Boys een engeltje op de lat en een uitmuntende keeper, maar de doelpunten voor een sterker BSVV vielen toch. De wedstrijd was nog maar amper begonnen, of de bal lag voor BSVV al op de stip. Matthijs Bonnen maakte een sliding in de zestien en hoewel hij de speler amper/niet raakte, ging deze slim en gewillig naar de grond. Scheidsrechter Jagt zag er een penalty in. De BSVV-speler plaatste de bal prima laag in de linkerbenedenhoek, maar FIT Boys-keeper Niels van der West tikte de bal met een katachtige reflex uit de benedenhoek. Even later verdween een inzet van BSVV op de paal en kroop FIT Boys dus door het oog van de naald. In de 16e minuut was het dan toch raak. Jordy de Groot strafte een fout achterin genadeloos af (1 – 0). Hoewel BSVV de bovenliggende partij was, draaide FIT Boys in de loop van de 1e helft de verhoudingen toch om door gewaagd één-op-één te gaan spelen. Er kwam meer druk op de BSVV-verdediging en er kwamen ook kansen maar geen doelpunten. Op slag van rust werd er achterin bij FIT Boys weer niet opgelet en scoorde Himem Mohammed de 2 – 0 (42e minuut). Dat was de ruststand.

De 2e helft bleven Ruben Oostenbrink en Renaldo Boom achter in de kleedkamer en vielen Daniël van der West en Lars Hilberts in. FIT Boys bleef één-op-één spelen en had met de rappe Thijs Oosting op de linksback een slot op de deur. Hij liep alle gaten dicht. En FIT Boys wist ook nu weer kansen te creëren, maar het afwerken wilde niet lukken. Toen Stefan Eefting er in de 62e minuut dan toch in slaagde om na een prima aanval de 2 – 1 te maken, was dit het sein voor FIT Boys om er nog een tandje bij te doen. Elwin Dam kwam Leon Timmerman nog vervangen en FIT Boys leek door te drukken voor de 2 – 2. BSVV counterde er lustig op los en kreeg mogelijkheden, maar zoals gezegd liep Thijs Oosting alle gaten dicht. Kantelmoment was de 78e minuut toen FIT Boys andermaal achterin een fout maakte en Jordy de Groot wist wel raad met dit cadeautje (3 – 1). Net toen FIT Boys er nog een slotoffensief uit wilde persen, lag de bal 2 minuten later alweer achter FIT Boys-keeper Niels van der West. 4 – 1, doelpuntenmaker Himem Mohammed en de wedstrijd was beslist. FIT Boys gaf het op en BSVV had de score ook nog hoger kunnen laten uitvallen, maar was in de afwerking niet meer scherp. De 3 punten bleven in Bovensmilde en FIT Boys moet zich snel herpakken om zo dit seizoen de eerste punten te gaan pakken.

Zaterdag 3 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Klazienaveen. BSVV gaat op bezoek bij ZZVV.