FIT Boys maakt het Beilen makkelijk

13 augustus 2016
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding kruiste zaterdagavond de degens met buurman vv Beilen. FIT Boys begon sterk aan het duel en was gedurende het eerste half uur de betere ploeg, maar verzuimde het overwicht om te zetten in doelpunten. Al na 2 minuten kon spits Jos Gerding het veld ruimen. Na een veel te harde charge van de laatste man en aanvoerder van Beilen, moest hij er geblesseerd van af. Scheidsrechter Boland weigerde deze avond kaarten te geven, want anders waren spelers van beide teams wel in het boekje gekomen. FIT Boys gaf goed druk naar voren en hield Beilen ver van het eigen doel, combineerde tot aan de zestien goed en kreeg met enkele vrije ballen van de zijkant ook mogelijkheden. Het was dan ook jammer dat FIT Boys het buurman Beilen wel heel makkelijk maakte door in het laatste kwartier achterin tot tweemaal toe de bal simpel in te leveren bij de tegenstander. De Beilen spelers zeiden nog net geen ‘dankjewel’ en benutten deze presentjes koelbloedig. Ruststand derhalve 2 – 0.

Na de rust zakte het spelpeil behoorlijk, sloeg de vermoeidheid toe en werd er aan beide zijden gewisseld. Veel balverlies aan beide zijden leverde een rommelig spelbeeld op. FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting hoefde amper handelend op te treden en ook Beilen-goalie Remco Vos had het niet druk. Bij een spaarzame goede aanval van FIT Boys over links werd de bal prima voor het doel langs gespeeld. Bij de tweede paal was invaller Martijn Bakker er als de kippen bij om binnen te schieten (2 – 1). De spanning leek terug, maar kort daarna werd er achterin bij FIT Boys matig verdedigd en kon Beilen binnen 5 minuten twee keer scoren. Zo werd de eindstand 4 – 1 en dat was gezien de verhoudingen op het veld toch wel licht geflatteerd. 2e klasser Beilen deed zijn plicht door te winnen van 3e klasser FIT Boys, maar beide teams hebben nog een hoop werk te doen in de voorbereiding om in de competitie een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Zaterdag 20 augustus speelt FIT Boys voor de beker thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Pesse (za). Beilen speelt die zelfde dag uit om 17:00 uur tegen zaterdag 2e klasser ASC’62 (Dalfsen).