FIT Boys maakt het Hoogeveen heel lastig

6 april 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries, Video: Hoogeveen TV)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde deze zaterdag thuis tegen nummer 2 Hoogeveen. De ploeg van trainer/coach Edward Sabandar behield dit seizoen al 12 keer de 0 en is bezig aan een uitstekende 2e seizoenshelft. Maar beide ploegen hadden ook de wedstrijd op ditzelfde hoofdveld van vorig seizoen in gedachte toen FIT Boys, vechtend tegen degradatie, won met 1 – 0. FIT Boys is nu al lang veilig en kan dus frank en vrij spelen en begon ook uitstekend aan de wedstrijd. Hoewel Hoogeveen een optisch veldoverwicht had, was het FIT Boys dat gevaarlijk was in de omschakeling. Bij één zo’n aanval werd spits Stefan Eefting binnen de zestien onreglementair gestuit en wees scheidsrechter Benjamins resoluut naar de stip. Julian Boom, de laatste weken de constante factor aan FIT Boys-zijde, nam plaats achter de bal en schoot onberispelijk binnen (19e, 1 – 0). Hoogeveen bleef wel het betere van het spel houden, maar had het toch heel lastig met FIT Boys. Wederom was spits Stefan Eefting er van door op rechts en sneed de zestien in en waar iedereen dacht aan een voorzet, ook de Hoogeveen-keeper, schoot hij raak in de lange hoek (29e, 2 – 0). Een verrassing leek in de maak. Zou de nummer 8 de nummer 2 met een verliespartij naar huis sturen? Op het ideale moment kwam Hoogeveen in de wedstrijd, toen Marcel Linthorst in de 45e minuut de 2 – 1 maakte en beide teams direct daarna aan de thee konden.

In de 2e helft liet Hoogeveen zien over meer kwaliteit te beschikken en ze doen ook niet voor niets nog mee om het kampioenschap. In de 56e minuut is het andermaal Marcel Linthorst die scoort en de stand op gelijke hoogte brengt (2 – 2). In deze fase van de wedstrijd moet FIT Boys ver terug en is Hoogeveen de bovenliggende partij. Het piept en het kraakt aan FIT Boys-zijde en Hoogeveen hoort ook de stand bij de wedstrijd van de directe concurrenten (SVM staat voor tegen Elim) en zet aan voor de winst en die komt er ook. Het is Eduard Kobes die in de 65e minuut de 2 – 3 maakt en Hoogeveen speelt vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. Hoewel FIT Boys het Hoogeveen deze middag heel lastig heeft gemaakt, moet het het hoofd uiteindelijk toch buigen. De kers op de taart voor Hoogeveen wordt verzorgd door de net ingevallen Raymond Zwiers. Hij scoort ook gelijk de mooiste goal van de middag. Van de rand zestien legt hij aan en met veel precisie zeilt de bal de bovenhoek in (2 – 4). En daarmee is het slotakkoord van de wedstrijd gegeven en weet Hoogeveen voor het eerst in de 3 seizoenen dat de ploegen elkaar treffen hier in Beilen te winnen.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer (Bart van der West), Elwin Dam, Jos Gerding, Julian Boom, Stefan Eefting (Mark Visser), Jesse Drenth (Jako van Faassen).

Volgende week zaterdag 13 april speelt FIT Boys uit om 14:30 uur op Sportpark De Boekweit tegen SCD’83.