FIT Boys maakt valse start tegen Borger

5 september 2015

(Foto’s: Harmen Oldersma)

Zaterdagmiddag speelde de Raven Advies-equipe thuis op Sportpark Noord-West tegen promovendus Borger. Jaren lang hebben beide ploegen de degens gekruist in de 3e klasse, totdat Borger degradeerde naar de 4e klasse. Dit seizoen keerden zij terug in de 3e klasse en dat leverde het affiche ‘FIT Boys – Borger’ op. De ploeg van trainer/coach Ronald Bosma begon nog sterk. In de 8e minuut was het Mark Visser die na een pass van Wieger Oldersma ineens vrij voor de keeper kwam te staan. Hij speelde deze uit maar schoot vervolgens over. Borger was duidelijk niet gekomen voor een gelijkspel en kwam in de beginfase al een paar keer gevaarlijk door via de vleugels. Toch kwam Fit Boys op een 1 – 0 voorsprong door een doelpunt van Jos Gerding in de 20e minuut. Gerding scoorde uit een vrije trap van Dirk-Jan Smelt met het hoofd over de lange keeper van Borger. Lang kon het daar niet van genieten. Enkele minuten later lag de 1 – 1 achter FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting (Ronald Bulthuis) na een aanval via de rechterkant. In eerste instantie bracht Oosting nog redding maar in de rebound was Bulthuis er als de kippen bij om het laatste zetje te geven. Vanaf dat moment had Borger de overhand en kreeg het al kansen om op voorsprong te komen, maar het bleef 1 – 1 tot de rust. Borger was feller in de duels en ontregelde het spel van Fit Boys in een vroeg stadium.

Direct na rust was het Rick Koops die met een mooie actie via de rechterkant Wieger Oldersma bediende op het hoofd. Zijn kopbal had niet de goede richting en ging over. Fit Boys Borger-spits Ronald Bulthuis was deze middag de grote plaaggeest voor FIT Boys. In de 53 minuut maakte hij de 1 – 2 na slap verdedigen aan Fit Boys zijde. Direct na de aftrap kreeg Fit boys alweer de kans om op gelijke hoogte te komen. De keeper van Borger bracht redding en in de rebound kreeg Mathijs Bonnen de bal op de knie en ging de bal net naast. In deze fase leek Fit Boys de knop omgezet te hebben. In de 54e minuut was er een vlammend schot van Wieger Oldersma en in de 56e minuut een mooie aanval die Rick Koops niet wist om te zetten in een doelpunt. In beide gevallen was de keeper van Borger attent en behoedde zijn ploeg voor de gelijkmaker en een achterstand. Hierna ging de storm liggen en kwam Borger er weer gevaarlijk uit. De gelijkmaker wilde niet vallen. Ruud Seubring bediende Wieger Oldersma op maat maar oog in oog met de keeper faalde hij. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel en dat gebeurde dan ook in de 74e minuut, de 1 – 3. FIT Boys zette aan om de aansluittreffer te forceren en die kwam er. Toen Ruud Seubring in de 83e minuut de 2 – 3 maakt, was dat het sein voor de Raven Advies-equipe om alles of niets te spelen. Het werd niets. Door de weggeven ruimtes achterin kon Borger nog tweemaal scoren in de extra tijd. Toen de 90 minuten er op zaten stond er dus een 2 – 5 eindstand op het scorebord. Een valse start voor FIT Boys, dat volgende week uit een ander vaatje moet tappen. Gezien de inzet en beleving bij Borger was de overwinning terecht. Fit Boys zal de kansen beter moeten benutten en mannelijker gaan verdedigen wil het volgende week een goed resultaat behalen.

Volgende week speelt FIT Boys 1 om 14:30 uit tegen SVN’69 1.