FIT Boys maat(je) te klein voor Achilles’94

4 september 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde woensdagavond in Assen een oefenwedstrijd tegen competitiegenoot Achilles’94. Deze tegenstander bleek enkele maten (Achilles zou niet misstaan in de 1e/2e klasse) te groot. Achilles’94 zondag 1 hield na vorig seizoen op te bestaan en diverse spelers (met hoofdklasse ervaring) maakten de overstap naar zaterdag 1. Met nog enkele goede spelers van buitenaf lijkt dit team vooraf de gedoodverfde favoriet voor de titel in de 3e klasse D. Dat je van zo’n ploeg stevig verliest, is niet iets om je voor te schamen. Sterker nog, FIT Boys speelde bij fasen prima en had de organisatie in die fases zeker goed staan.

Doordat er nog diverse selectiespelers met vakantie waren, geblesseerd of andere afspraken hadden, was het voor trainer/coach Joop van Dalfsen een beetje improviseren. Youngsters Kevin Kooistra (19) en Martijn de Vries (17) stonden op het middenveld en Lars de Boer (20) rechtsback. In het eerste half uur stond FIT Boys goed en was Achilles’94 zoekende. De individuele kwaliteiten van de Assenaren kwamen al naar voren, maar als team draaide het nog niet. FIT Boys deed gewoon goed mee en kreeg zelf ook kansen. Bij een kopbal van Kevin Kooistra uit een corner moest de Achilles-goalie ingrijpen maar deed dit naar behoren. Aan de andere kant kreeg Achilles’94 ook kansjes, maar ook sluitpost Peterjan Oosting stond zijn mannetje. Na zo’n 25 minuten zakte de concentratie wat weg en liepen te veel spelers uit de organisatie. Binnen 15 minuten tilde Achiles’94 met enkele oogstrelende aanvallen (vaak één keer raken) de score naar 5 – 0 en dat was ook de ruststand.

Ook de tweede helft, met enkele omzettingen en wissels, startte FIT Boys uitstekend. De eerste mogelijkheid en kans was voor FIT Boys. Eerst treuzelde Stefan Eefting net even te lang en kon niet schieten. Even later werd Jonathan Schans in de diepte gestuurd en leek wat te veel naar links uit te komen. Toch produceerde hij een prima diagonaal schot dat buiten bereik van de keeper op de binnenkant paal belandde maar net niet binnenviel. Ook nu weer zakte het goede, georganiseerde spel na zo’n 25 minuten weg en nam Achilles’94 het heft in handen. Het was alleen minder scherp dan voor de rust en wist nog slechts 2 keer te scoren. Eindstand derhalve 7 – 0. Zouden we hier de zekere kampioen van de 3e klasse D aan het werk hebben gezien? Die kans is zeker aanwezig, ze zullen zeker om de bovenste plaats(en) mee gaan spelen. Voor FIT Boys geldt dat dit een prima oefenmoment was om het tactische concept tegen goede tegenstanders te oefenen en daarin slaagde de ploeg 50 minuten lang.

Zaterdag 7 september speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West de eerste bekerwedstrijd tegen BATO uit Winschoten.