FIT Boys moet meerdere erkennen in kampioen Nieuwleusen

17 april 2022

Op deze zonnige zaterdag tijdens het paasweekend ging de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh op pad naar Nieuwleusen, naar de aanstaande kampioen. Met enig oponthoud door een ongeval (stilstaande file en later omrijden) begon de wedstrijd om 15:00 uur. Het was eenrichtingsverkeer en op sommige momenten een schiettent. Maar en Nieuwleusen was niet voldoende scherp of een FIT Boys-speler en sta-in-de-weg keeper Robert Haandrikman konden een doelpunt voorkomen. En toen Nieuwleusen één keer scoorde ging de vlag van assistent-scheidsrechter Gert Pronk terecht de lucht in voor (hinderlijk) buitenspel. FIT Boys had spaarzaam de bal en kwam er net zo spaarzaam uit. De Nieuwleusen-keeper hoefde echter niet handelend op te treden en zo gingen beide ploegen, wonder boven wonder, met een 0 – 0 stand rusten.

Na de thee werden voorstopper Mike Jonink (werken) en spits Daniël van der West (hamstring) vervangen. Deze middag nam Otto Halmingh maar liefst 3 JO19-spelers mee in de leeftijd van 16 en 17 jaar. Mart Oosting (7 maart net 16 jaar geworden) kwam op de voorstopperpositie en Roan Koster (17 jaar en al 9 officiële wedstrijden achter zijn naam in het 1e) kwam in de spits. De tweede helft ging verder daar waar die in de 1e helft geëindigd was, namelijk op de helft van FIT Boys en de druk werd nog heviger. FIT Boys leek met kunst en vliegwerk stand te houden maar in de 53e minuut was de ban gebroken. De 1 – 0 werd gemaakt door Reinier Meijerink. Nog geen 4 minuten later lag de bal al weer in het netje (2 – 0, Bas Evenboer) en nu moest FIT Boys gaan waken voor een afstraffing. Het rechte de rug en het was goed te zien dat youngster Mart Oosting goede dingen liet zien, hij stond positioneel vaak goed en schuwde de duels niet. In de spits had Roan Koster het lastig. Het is ook een ondankbare taak om in een zo’n verdedigend concept als spits in te vallen. Hij werkte hard en loerde op die ene kans. In de loop van de 2e helft kwamen Jako van Faassen en Giel Kerssies (17 jaar) de moegestreden Martijn de Vries en Johan Vriesema nog vervangen. Ook Giel speelde met een hartverwarmende inzet en zo speelden de drie JO19-spelers dus prima mee en gaan zij de komende jaren waarschijnlijk mede het gezicht bepalen van FIT Boys 1. Vlak voor tijd viel Gerald Haandrikman, die bijna het hele seizoen geblesseerd is geweest en weer toewerkt naar 90 minuten, uit en werd vervangen door Lars Hilberts. En tussen door maakte Nieuwleusen nog de 3 – 0 (69e Niels Koets) en had nog vaker kunnen scoren, maar zoals gezegd het vizier stond niet op scherp (diverse ballen liggen nu nog op de parkeerplaats) of keeper Robert Haandrikman redde voor zijn ploeg. De goed leidende scheidsrechter Elroy Hogeweide floot kort na de 90 minuten voor het einde. Nieuwleusen, alvast gefeliciteerd met het kampioenschap. Dit mag niet meer misgaan. Met deze ploeg ga je moeiteloos meedraaien in de 2e klasse.

FIT Boys speelt 23 april thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Hoogeveen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Rolf van der Molen.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keizer, Gerald Haandrikman (80e Lars Hilberts), Mike Jonink (45e Mart Oosting), Corné van der Berg, Martijn de Vries (60e Jako van Faassen), Matthijs Bonnen, Johan Vriesema (60e Giel Kerssies), Jelmer van Dijk, Daniël van der West (45e Roan Koster) en Ivo van Ewijk.