FIT Boys moet punten laten aan Hardenberg

9 november 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ontving deze zaterdagmiddag concurrent voor de 10e plek Hardenberg’83. Nadat Pupil van de Week Jorn Weurding de aftrap had genomen kon de wedstrijd starten. FIT Boys speelde hun bekende spelletje en liet het initiatief aan Hardenberg. Het eerste half uur was van FIT Boys kant heel matig en Hardenberg had het initiatief. Na nog geen 10 minuten lag de bal al achter FIT Boys-keeper Peterjan Oosting in het netje. Het was Dylan Tijs die scoorde en de op dat moment terechte voorsprong (0 – 1) op het bord zette. FIT Boys knokte zich naarmate de 1e helft vorderde in de wedstrijd en zag een kwartier voor de rust de wedstrijd kantelen. Het zette meer druk op de Hardenberg-verdediging en kreeg ook mogelijkheden. In de 43e minuut was het Elwin Dam die de op dat moment terechte 1 – 1 scoorde. En dit was ook de ruststand.

Na de rust speelde FIT Boys meer van het eigen doel af en wist het met veel strijd en inzet het Hardenberg best lastig te maken. Er kwamen ook kleine kansjes, Mark Seubring was er dicht bij. Hij dook de zestien in en zijn schot werd aangeraakt en ging maar net voorlangs. Bij één van de weinige aanvallen van Hardenberg was het wel gelijk raak en maakte Berend Weiden de 1 – 2. FIT Boys verliet nog nadrukkelijker de verdedigende stellingen en wilde de gelijkmaker forceren. Dit betekende dat Hardenberg veel ruimte kreeg en ondanks mogelijkheden voor FIT Boys, kreeg Hardenberg diverse kansen om de wedstrijd te beslissen. Het duurde tot de 80ste minuut en toen maakte Hardenberg in 2 minuten twee goals. Het was Jelmer Lamberink die twee keer scoorde en de 1 – 4 op het scorebord zette. Daarmee was het verzet van FIT Boys gebroken. Hardenberg deed met deze eindstand goede zaken en steeg enkele plaatsen. FIT Boys zakte naar de 13e plek en moet weer aanzetten voor een betere klassering.

Donderdag 14 november speelt FIT Boys om 20:00 uur in Roden tegen ONR voor de beker. Zaterdag 23 november speelt FIT Boys om 14:30 uur weer voor de competitie thuis tegen Klazienaveen.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Lars de Boer, Ruud Seubring, Bart van der West, Matthijs Bonnen, Mark Seubring, Elwin Dam, Jako van Faassen, Martijn de Vries, Stefan Eefting (81e Kevin Kooistra), Jonathan Schans.